Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kimliğimizle siyaset yapmak istiyoruz

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye'ye gelen Maxmur ve Kandil barış grupları, Habur Sınır Kapısı'nda toplanan onbinlerce kişiyle buluşurken, burada konuşan Kandil barış grubu üyesi M. Şerif Gençdağ, barış için yola devam edeceklerini belirtti. Gençdağ, amaçlarının Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözümüyle birlikte ülkelerinde kendi kimlikleriyle siyaset yapmak istediklerini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye'ye gelen 34 kişilik Maxmur ve Kandil barış grupları, onbinlerle buluştuktan sonra ilk mesajlarını verdi. DTP otobüsünden vatandaşlara seslenen DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, 'Bu mücadele için sizi kutluyorum. Vaktimiz yok, çok konuşmayacağım. Halkımız her yerde bizi bekliyor' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Türk'ün ardından konuşan Kandil'den gelen barış grubunda yer alan M. Şerif Gençdağ, şunları belirtti: 'Kahraman halkımız, siz bu mücadeleyi buraya kadar getirdiniz. Siz Kandil'de bir halk yarattınız. Önderliğiniz ve Başkan Apo'nun çağrısı üzerine geldik. Bu yolda sadece biz değil, hepiniz yüreğinizle varsınız. Hepiniz Önderliğiniz için günlerdir bizi bekliyorsunuz. Bu onurlu bir barış ve onurlu bir duruştur. Yürüyüşümüzün amacı Kürt sorununun demokratik barışçıl yollardan çözümüdür. Ülkemizde kendi kimliğimiz ile siyaset yapmak istiyoruz. Barış kendiliğinden gelmeyecektir. Vereceğiniz mücadele sonucunda gelecektir. Amacımıza ulaşıncaya kadar yürüyeceğiz.'

Gençdağ'ın konuşması sık sık 'Bijî serok Apo' ve 'PKK halktır halk burada' sloganlarıyla kesildi. M. Şerif Gençdağ'ın ardından Maxmur Barış Grubu adına konuşan Bülent Aka ise, Habur Sınır Kapısı'nda yazılı bulunan Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözüne katıldıklarını söyledi.



Diyarbakır'a hareket ettiler

Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan tarihi anın ardından, 34 kişilik barış grupları üyelerinin bulunduğu DTP otobüsü ile onbinlerce kişi Silopi ilçe merkezine hareket etti. Buradan çıkacak barış grupları üyeleri, DTP Eşbaşkanları, milletvekilleri, belediye başkanlarının bulunacağı binlerce araçtan oluşan konvoyla, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Çınar'dan sonra Diyarbakır'a gelecek. Konvoyun geçeceği güzergahlarda binlerce kişi tarafından karşılanacağı bildirildi.

Barış grupları Diyarbakır'da kitlesel karşılanacak



DTP Diyarbakır İl Örgütü, 34 kişilik barış grupları Batıkent Meydanı'nda kitlesel karşılama töreni hazırlayacak. Konuya ilişkin bilgi veren DTP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Cafer Kan, barış grubunun Batıkent Meydanı'na gelerek, burada halkı selamlayacağını kaydetti. Kan, saat 19.00'da kitlenin alanda toplanmaya başlayacağını belirtti.

DİHA