Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Aksu-"ümidimizi yeşertmek zorundayız"

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda (4 Eylül 2012) bir konser veren Sezen Aksu seyircilere şöyle konuştu:
"Ben de ne yapsam bilemedim. Konserler iptal edilir. Ama bunlar birbirinin elini tutmaya ihtiyaç olan zamanlar. Herhalde bu gece bunun için burdayım. Bin türlü komiklik hazırlamıştım bu gece size fakat şimdi hiçbirini yapmak içimden gelmiyor ancak yine de keyfinizi yerine getirmeye çalışacağım. Bir şey söylemek istiyorum... Artık kardeş gibi olduk. Yani arkadaşlığı dostluğu da geçtik. 30 yıldır çocuklarımızın ölümüne göz yumuyoruz hep birlikte.

Ben kendimi suçlu hissediyorum çok. Öyle ya da böyle bu suç hepimize bulaştı. İnanıyorum ki, ölümden başka bir sürü çözüm var. Biz bu çözüm için diretmedikçe bu kan durmayacak. Benim de yediğim lokma boğazımdan geçmiyor, uyku muyku kalmadı. Allah'tan ki şarkılar var. Ben şimdi düşünüyorum neden bu kadar çok şarkı yaptım? Bir insan neden 800 tane şarkı yazar? Herkes bir şekilde hayata tutunmanın yolunu buluyor.

Ben de böyle buldum herhalde. Yani şarkı yazamadığım zaman dikiş dikiyorum, dikiş dikemediğim zaman marangozluk yapıyorum. Çünkü düşünmeye başladığımda hayatın her tarafından acı üstüne acı, acı üstüne acı, ama yine de ümidimizi yeşertmek zorundayız. Ne olursa olsun. Bir kere daha söylemek istiyorum. Her şey bizim elimizde. Biz dur demeliyiz ya hep birlikte! Sivil bir kişinin gücü bin iktadarda yok. Buna tüm kalbimle inanıyorum."