Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

ÜÇ MİLYON OY ALAN TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ OLUR?

Habertürk ekranlarında Zafer Arapkirli'nin modere ettiği Basın Kulübü gecenin en hararetli tartışmasına sahne oldu. Kürt sorunu ve tırmanan şiddet dalgasının yorumlandığı programa Habertürk yazarı Yavuz Semerci'nin çıkışı damga vurdu.

 

İktidarın ve medyanın hem anlayışı hem dili itibariyle Kürt sorunundaki gerçekleri görmezden geldiğini vurgulayan Yavuz Semerci "artık soruna terör odaklı bakamayız" dedi. "Üç milyon oy alan bir terör örgütü olabilir mi" diye soran Semerci BDP'nin siyasal gücünü hatırlattı. Semerci Kürt sorunu tartışmalarında Fikri Akyüz'ün ve Mine Kırıkkanat'ın kullandığı dili eleştirdi.

 

ÜÇ MİLYON OY ALAN TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ OLUR?

"Aslında dağdaki adam da legal siyaset yapan da bir şey bağırıyor. Sen siyaset kanallarını kapatırsan benim de tek çarem var o da dağ diyor. Buna vatandaş kızsın ya da kızmasın. Terör örgütü diyoruz. Allah aşkına arkasında üç milyon oy desteği olan bir terör örgütü olur mu bunu bana bir söyleyin. Bu açık apaçık bir Kürt isyanının başlangıcıdır. Kürt isyanının provasıdır. Kabul edelim etmeyelim 1923'te 38'de anti demokratik yollarla ezdiğimiz... Hatta 90'larda terör dediğiniz şeyin bitmesi; derin devletin tek tek o insanları Sakarya'da falan öldürülmesi, kürt aydınların kafasına sıkılması, Hizbullah'ın ortaya çıkmasını sağlayan illegal devlet hareketleriydi.

 

SORUNU MİNE KIRIKKANAT'IN FİKRİ AKYÜZ'ÜN DİLİYLE ÇÖZEMEYİZ

Bugün bunları yapamıyorsunuz. Aslında yapsanız bu sorunu çözeceğinizi düşünenler de var. Siyaset bunu çözmek zorunda. Siyaset bu sorunu ne Fikri Akyüz'ün ne de Mine Kırıkkanat'ın diliyle çözemez. Bu sorun son olayları tek tek ele alarak çözülebilecek bir sorun olmaktan çıktı."

 

BDP SEÇMENİ PKK'YA BİZDEN ÇOK DAHA FARKLI BAKIYOR

"Antep valisi çıkarıp olayın failinin fotoğrafını çıkarıp gösteriyor. Ya adamın umurunda mı Allah aşkına. Adam milletvekili ile yüzü açık kucaklaşıyor, adam dağda silahla zaten ölmeye çıkmış. Sen o bombayı oraya koymadan önce yakalayacaksın. Bomba patladıktan sonra resim göstermenin bir alemi yok. Soruyorum bu meselede aracılık yapan bir sivil toplum kuruluşu var mı? Ortak akıl üreten bir sivil toplum örgütü var mı? ETA diyoruz İRA diyoruz... O dönemdeki rahiplerin, din adamlarının aracılık faaliyetlerini ne çabuk unuttuk! Terör örgütü diyoruz ama biri bana 3 milyon oyu açıklasın ya! BDP'ye oy veren insanların büyük bir kısmının PKK'ya yaklaşımı burada bulunan insanlardan çok farklı. Sempatiyle bakıyorlar, kendileri açısından önemli bir örgüt olarak görüyorlar. Bu realiteyi görmeden ve bunu anlamadan bu sorunu çözemeyeceğiz. Benim söylemek istediğim bu."