Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Bir soykırım fezlekesi daha

Kürtler üzerindeki soykırım operasyonlarının son perdesi olan milletvekillerine yönelik fezlekelerinın ardı arkası kesilmiyor. 8 BDP Milletvekili hakkında fezleke hazırlatıp Meclis’e gönderen hükümet, bir fezleke daha hazırlattı. Fezleke yarışına giren savcılardan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı BDP Eşbaşkanı Kışanak ve İstanbul Milletvekili Tuncel hakkında ikinci bir fezleke daha hazırlandı.

 

Vekillere fezleke şantajı

3 gün önce DTK ve BDP Eşbaşkanları’nın da aralarında bulunduğu 8 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekenin Meclis’e gönderilmesinden sonra dün yine savcılar, vekiller hakkında fezleke mesaisindeydi.

Bir haftada 2 fezleke

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında fezleke hazırladı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili, Kışanak ve Tuncel hakkında Dersim, Meletî (Malatya) ve Xarpêt’te (Elazığ) katıldıkları programlarda yapmış oldukları konuşmalar nedeniyle inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonucu savcılık, Kışanak ve Tuncel hakkında “Örgüt propagandası yapmak” ve “Suçu ve suçluyu övmek” iddiasıyla dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırladı. Savcılık her iki milletvekili için hazırladığı fezlekeyi Meclis’e gönderdi.

8 vekilin fezlekesi Meclis’te

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da, 3 gün önce DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın da bulunduğu 8 milletvekili hakkında “KCK üyesi olmak’’ iddiasıyla dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı. Mahkeme Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Emine Ayna, Nursel Aydoğan, Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata hakkında, ‘’KCK üyesi olmak’’ suçlamasıyla hazırladığı fezlekeyi Meclis Başkanlığı’na göndermişti.

‘Maliyeti ağır olabilir’

DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, haklarında fezleke hazırlanması ile ilgili milletvekilleri olarak her türlü bedeli göze alan kişiler olduklarını belirterek, “Bunun Türkiye’ye maliyeti çok ağır olabilir” diyerek tepki göstermişti. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise, bunun Türkiye’ye yöneltilmiş bir tehdit olduğunu kaydederek şunları söylemişti: “Halkımızın özgürlüğü, Türkiye’de halkların daha demokratik bir gelecekte yaşaması için ödenmesi gereken bedel neyse biz ödemeye hazırız. DEP döneminde arkadaşlarımız nasıl bir dik duruş sergilediyse, BDP’li arkadaşlarımız dik duracaktır. İçerde 7 bin BDP’li KCK’li diye tutuklanmışsa, onlar KCK’li ise genel başkanları ben oluyorum.”