Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Alevilere bu defa Didim’de tehdit

Semsûr, Dîlok , İzmir ve Erzîngan’dan sonra Aydın’ın Didim ilçesindeki bir apartmanda da Alevi iki ailenin evinin kapısı işaretlenip, boyayla “Aleviler’e Ölüm, Aleviler’i Yakın” yazılaması yapıldı. Yazılamalar yurttaşlar arasında endişe yarattı. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi’nden Hasan Dikçe, olayın aydınlatılmasını istiyoruz” diye konuştu.
‘Aleviler’e Ölüm’ işaretleri Didim’de
Semsûr (Adıyaman), Dîlok (Antep), İzmir ve Erzîngan’dan (Erzincan) sonra Aydın’ın Didim ilçesindeki bir apartmanda da Alevi iki ailenin evinin kapısı işaretlenip, boyayla “Aleviler’e Ölüm, Aleviler’i Yakın” yazılaması yapıldı. Yazılamalar yurttaşlar arasında endişe yarattı. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi yetkililerinden Hasan Dikçe, “Didim’de bugüne kadar birçok inanç ve görüş sorunsuz olarak yaşadı. Bu saatten sonra bu tip olayların yaşanması bizleri endişeye sevk ediyor” dedi. Apartmanda oturan 7 ailenin bulunduğunu ve bunlardan sadece ikisinin Alevi kökenli olduğunu belirten Dikçe, “Olayı her kim ya da kimler yapmışsa apartmanda yaşayanları çok iyi biliyor. Ev sahiplerinden birisi zaten şu anda Didim’de değil yurt dışında yaşıyor diğer arkadaşımız da Tuncelili. Olayın aydınlatılmasını istiyoruz” diye konuştu.
İlk değil
Son birkaç ayda Alevilere yönelik tehditler başka kentlerde de yaşandı. İlk olarak Semsûr’da çok sayıda Alevi ailenin kaldığı evler işaretlendi. Ardından İzmir’in Buca ilçesine bağlı Göksu mahallesinde 5 Alevi ailenin evi işaretlendi. Dîlok’un Şahinbey ilçesine bağlı Ulaş, Kıbrıs ve Onur mahallerinde ise Alevilerin yaşadığı yaklaşık 40 sokağın başına ve evlere kırmızı renkte ve “ö” harfinin altında çift başlı ok ile tek başlı ok işaretleri konuldu. Erzîngan Üzümlü ilçesine bağlı Avcılar köyünde, “Kafir Aleviler, hepinizi yakacağız” şeklinde yazılamalar yapıldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Semsûr’daki işaretlemeler için “çocuklar yaptı” demişti.