Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Binlerce Alevi Kadıköyde Buluşuyor

Sivas katliamı davasının zaman aşımına uğratılmasına, faillerin yakalanıp yargılanmamasına karşı Aleviler 'Adalet' talebiyle bugün Kadıköy'e aktı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Derneği ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun da aralarında olduğu örgütlerin çağrısıyla Kadıköy'de bir araya gelen on binler adalet istiyor.

Tepe Nautilus, Haydarpaşa Numune Hastanesi, Altıyol ve EBK önünde toplandı. Alevi örgütleri Tepe Nautilus önünde toplandı. Saat 13.00'da başlaması planlanan yürüyüş on binlerce kişinin Nautilus önünde toplanması nedeniyle yarım saat erken başladı. Sivas katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğrafı ve "Unutmadık, Unutturmayacağız" pankartları taşınan mitingde, Sivas katliamının insanlık suçu olduğuna dikkat çekilerek, adalet talebi dile getiriliyor.

Mitingde, AKP karşıtı sloganların yanı sıra, "Sivas'ı yakanlar AKP'yi kuranlar", "Sivas'ın hesabı sorulacak", "Dur de zaman aşımına dur de", "Sivas'ı unutma, unutturma" sloganları sık sık atılıyor.

Birçok bölgede Alevilerin evlerinin işaretlenmesi de mitingde gündeme geldi. Mitingde, "Buradayız, Aleviyiz, buyurun bizi de fişleyin" dövizleri taşındı. Erzincan, Tokat, Dersim, Malatya, Sivas'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilden yöre dernekleri de pankartlarıyla mitingde yer aldı.

Haydarpaşa kolunda ise siyasi partiler toplandı. BDP, ESP, HDK, EMEP, ÖDP, CHP'nin aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti kortejler oluşturarak yürüyüşe geçti. Adalet talebi dövizlere ve pankartlara yansıdı. "Roboski'den Sivas'a adalet istiyoruz", "Maraş'tan Çorum'a, Gazi'den Sivas'a Uludere'ye katliamı unutma, adalet istiyoruz" pankartları taşınıyor.

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın tarafından sunulacak mitingde, Sebahat Akkiraz, Selda Bağcan, Onur Akın, Pınar Sağ, Gülcihan Koç sahne alacak

ANF