Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

AHMET ŞIK'TAN TAHLİYESİNİN ARDINDAN İLK EYLEM

Galatasaray Lisesi önünde 365. toplanan ’Cumartesi Anneleri’olarak bilinen grup, gözaltındayken kaybolduğunu öne sürdükleri yakınlarının akıbetini sordu.

Cumartesi Anneleri'ni Galatasaray Lisesi önünde her hafta düzenlenen kayıplara karşı oturma eyleminde ziyaret eden Ahmet Şık, hasret giderdi. Anneler Ahmet Şık'a geçmiş olsun dileklerini iletirken, faili meçhul bir cinayete kurban giden Hasan Ocak'ın annesi Emine Ocak, uzun süre sarıldı. 365'inci oturma eyleminde kayboluşunun 17'inci yıldönümünde Hasan Ocak anıldı.

Hasan Ocak'ın ailesi adına konuşan kardeşi Maside Ocak;"17 yılda hiç değişmeyen, yüreğimizde büyüttüğümüz, sevdiklerimize olan özlemimizdir. Üzerinden on yıllar da geçse, hiçbir zaman peşini bırakmayacağımız bir duygumuz daha var. Adalet. Diğer duygumuz da faillerin cezalandırılması. Failler yargılanamazsa 365 hafta değil, belki 3650 hafta daha burada oturacağız. Tüm geçen zamana inat, gerçeklerin açığa çıkartılması, faillerin yargılanması için yine burada olacağız" dedi.

Rıdvan Karakoç'un ailesi adına konuşan kardeşi Hasan Karakoç ise;

"17 yıldır buradan feryat ettik, bizi ne gören ne duyan oldu. Ağbeyim 1995 yılı şubat ayında kaybedildi. Cesedi Beykoz'da orman içinde yol kenarında bulundu. Ailesi Hasan Ocak'ı ararken morgda ağbeyimin fotoğrafını görmüş. Devlet arkadaşları tarafından öldürülüp yol kenarına attığını iddia etti. Oysa biz onu öldürenleri biliyoruz. Onu öldürenler 5 bin insanı kaybeden, faili meçhul cinayetleri işleyenlerdir. Bunlar devletin içindeki güçler. Ama polis, ama jitem adını ne koyarsanız koyun. Bu ülke bu ayıbı kapatmadıkça, kirli geçmişi ile hesaplaşmadıkça biz bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.BİRDAL: YAŞAM HAKKI YOK EDİLMESİN

Söz verilen eski Diyarbakır Milletvekili ve İnsan Hakları Derneği Eski Genel Başkanı Akın Birdal ise; "Kaygısız, kayıpsız korkusuz, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir Türkiye'ye ulaşıncaya kadar bu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Elbette ki yüzleşilmesi gerekiyor, yüzleşilsin ki bir daha insanların yaşam hakkı yok edilmesin. Ülke insan haklarına dayalı, yaşanılır bir ülke olsun. Kimse dilinden, kimliğinden, inancından, kimliğinden ötürü aşağılanmasın, yok edilmesin. Yüzleşilsin ki bir arada barış içinde yaşayabilelim" dedi.