Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Operasyonlara karşı İHD’den açıklama

İnsan Hakları Derneği, KCK adı altında dün birçok ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlara karşı açıklama yaptı. İHD, “Siyasi ve askeri operasyonlar sona ermelidir” dedi.

KCK adı altında KESK, SES üyeleri ile birlikte 150′ye yakın gözaltıların yaşanmasına tepki gösteren İnsan Hakları Derneği, Taksim Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Ankara’da KESK, SES üyesi 15 kadının gözaltına alınmasına dikkat çeken İHD, 8 Mart öncesi yapılan hazırlıkların engellenmesine yönelik bir operasyon olduğunu vurguladı.

“Bu operasyonlar siyasidir”
İHD İstanbul Şube Başkanı Abdülbaki Boğa, “Uygulanan hukuk değil antidemokratik kanunlardır. Adaletiniz adalet değil. Devleti kurumları ile beraber mülkleştirme çabalarınız, insani değil, etik değil ve halka, gerçeklere rağmen hedefine ulaşamayacaktır” dedi. Kitleler halinde insanları zindana atan yargıyla ne adalet ne de toplumsal barışın sağlanabileceğini belirten Boğa, “KCK adı altında gerçekleşen gözaltı ve tutuklamalar saklanamayacak derecede siyasidir. Kürtleri tutuklamaktan vazgeçin. Kürtlerin katillerini ve hak gaspçılarını yargı önüne çıkarın” diyerek operasyonlara son verilmesi gerektiğini ifade etti.