Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

İsmail Yıldız´ın Serbest Bırakılması İçin Basın Açıklaması Yapıldı

'İsmail Yıldız serbest bırakılsın'---etha
Dersim Gazetesi yazarı Hüseyin Ayrılm...az, gazetenin yazı işleri müdürü İsmail Yıldız'ın son KCK adı altında yapılan operasyonda tutuklanmasını protesto ederek, "Uydurma gerekçelerle tutuklanan arkadaşımız İsmail Yıldız ve tüm basın emekçileri derhal serbest bırakılmalı. Türkiye bu ayıptan kurtulmalıdır" dedi.

İSTANBUL- Dersim Gazetesi çalışanları, gazetenin yazı işleri müdürü İsmail Yıldız'ın son KCK adı altında yapılan operasyonda tutuklanmasını protesto etti.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen gazete emekçileri adına yazar Hüseyin Ayrılmaz bir konuşma yaptı. Ayrılmaz, yapılan operasyonlar ile toplumun sindirilmeye çalışıldığını belirtti.

AKP'nin tek parti, tek adam faşizmine gittiğini söyleyen Ayrılmaz, "Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık süreci adeta McCarthyciliğin, cemaat-parti-yargı-polis eliyle sürdürülmesine dönüşmüştür. Muhalif olan, kendine karşı çıkan kim varsa komplolarla gözaltına alınıyor, yargı eliyle tutuklanıyor" dedi.

Özgürlüklere yönelik bu tutumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Ayrılmaz, "Demokrasi ve özgürlük güçlerine yönelik bu saldırı dalgasından gazetemiz de nasibini almış ve yazı işleri müdürümüz İsmail Yıldız tutuklanmıştır. İsmail'in tek suçu sanata, özgürlüğe ve topluma inanmasıdır" dedi.

Ayrılmaz, "Uydurma gerekçelerle tutuklanan arkadaşımız İsmail Yıldız ve tüm basın emekçileri derhal serbest bırakılmalı. Türkiye bu ayıptan kurtulmalıdır" diye konuştu.

Sanatçı Erdoğan Emir ise AKP hükümetinin bir yandan Dersim Katliamına ilişkin özür dilediğini, diğer yandan bu operasyonlarla muhalifleri, Kürtleri tutukladığını belirtti.

Alibeyköy Dersim Derneği Başkanı Mesut Gerçek de operasyonun ardından büyüyen dayanışmaya dikkat çekti ve "35 arkadaşımız tutuklandı ama 35 bin insan da gönüllü dağıtımcılık, muhabirlik için başvuruda bulundu" dedi.
Devamını Gör