Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Türkali-Kürtler yol gösteriyor

Diyarbakır Askeri Cezaevi Gerçekleri Araştırma Sempozyumu’nda konuşan yazar Vedat Türkali, önemli mesajlar verdi. “PKK’liler de PKK Lideri Öcalan da terörist değildir” diyen Türkali, “ABD ile Türkiye PKK’ye karşı tedbir alacaklarmış, ne yazar, bir çare bulamazlar. Halklara dayanan hareketleri bastıramazsınız” dedi.
Dağdakiler de Öcalan da terörist değil
PKK’liler için “Dağdakiler terörist değil, Öcalan da terörist değil” ifadelerini kullanan Türkali, bugüne kadar “terörizmin” işe yarayacağına hiç inanmadığını söyledi. Türkali, “Ama Diyarbakır Cezaevi binbaşısı üç kurşunla vuruldu, bu konuyu yazıyorum, yazınca mutlu oluyorum. Çünkü hakkettiği belaya kavuştu” şeklinde konuştu.
PKK’yi bastıramazsınız
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Türkiye ziyaretini hatırlatan Türkali “PKK’ye karşı tedbir alacaklarmış, ne yazar, bir çare bulamazlar. Halklara dayanan hareketleri bastıramazsınız” diye belirtti.
Bakan insanlık suçu işledi
Profesör Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun tutuklanmasına dikkat çekerek İçişleri Bakanı’nın Ersanlı için “gençliğinde komünist faaliyetleri var” şeklindeki açıklamasını hatırlatan Türkali, “Bakan suçludur, bu tavır faşizmdir. Faşizm insanlık suçu olarak tasdik edilmiştir” dedi.
Kürtler yol gösteriyor
BDP ile çeşitli sol parti ve organizasyonların katılımı ile oluşturulan kongre hareketine değinen Türkali, “BDP’nin yürüttüğü mücadeleye soldaki partiler destek veriyor, bundan çok mutluyum. Kürt hareketi yol gösteriyor” diye konuştu.