Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

Dersim Soykırımının çok yoğun olarak tartışıldığı şu günlerde bir önemli açıklamada Avukatlar tarafından yapılacak. 
Dersim Soykırımı ve Uluslararası Hukuk Süreci‘ Avukatlarından Erdal Doğan, Eren Keskin ve geçen dönem Dersim Milletvekili adayı ve DHK Meclis üyesi sanatçı Ferhat Tunç’un katılacağı basın açıklaması İHD’de gerçekleştirilecek.. 
22 Kasım günü saat 12;00’de İstanbul İHD binasında gerçekleştirilecek basın açıklamsında AKP hükümeti ve başbakan Erdoğan’ın yanı sıra CHP ve Kılıçdaroğlu’nada çağrı yapılacağı öğrenildi. 
Basın toplantısına katılım çağrısına bir çok aydın, gazeteci, sanatçı ve sivil toplum temsilcilerinin destek vereceği bildiliyor.. 
Bilindiği üzere Avukatlar Eren Keskin ve Erdal Doğan, Dersim Soykırımını Uluslararası Mahkemelere götürme sürecinde davanın avukatlığını üstlenmişlerdi.. 
Erdal Doğan, Eren Keskin ve Ferhat Tunç, başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’na, ‘Acılarımız üzerinde siyaset yapmayı bırakıp Dersim Soykırımını kabul edin ve tarihinizle yüzleşin diyecekleri basın açıklamsına Dersim 38 mağduru olanlarında katılmasını istedi.. 
Dersim eksenli tartışmaların giderek yoğunlaştığını ancak meselenin salt tartışmalar boyutuyla kalarak bir yere varılamayacağını belirten katılımcılar, ‘Devlet, CHP ve günümüz AKP hükümeti bir bütün olarak sorumluluk taşımaktadırlar ve gereğini derhal yapmalıdırlar‘ denildi.. 
Tartışmaların zaman zaman seviyesizleşerek, bazı pati, kurum ve şahsiyetlerin Dersim üzerinden rant sağlamak ve birbirlerini vurma siyaseti yapılmak istendiği ve bunun ise hala mezar yerinin dahi açıklanmadığı Seyit Rıza ve dava arkadaşlarına karşı büyük bir saygısızlık olduğu vurgulandı.. 
Hukukçular tarafından ‘Dersim’de yaşananlar Soykırımdır‘ anlayışından hareketle yapılacak basın açıklamasına ilginin oldukça yoğun olması bekleniyor.. 
Basın açıklaması, İstanbul İHD şubesinde 22 Kasım saat 12;00 de gerçekleştirilecek..