Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Cem Emir'in ismi Dersim'de caddeye verilecek

Dersim Belediyesi, Van'da, 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde kaldığı Bayram Oteli'nin enkazında DHA Van muhabiri Sebahattin Yılmaz ile birlikte yaşamını yitiren DHA muhabiri Cem Emir'in adını bir caddeye verecek.
Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, Dersimli olan DHA muhabiri Cem Emir'i yakından tanıdığını ve ilk depremden sonra Erciş'te kendisi ile görüştüğünü belirterek, şöyle dedi:
Erciş'i vuran deprem felaketi için Van'a gitmiştim. Bizim Cem'i orada gördüm, sohbet ettik, dikkatli olmalarını bizzat söyledim. Bana, 'Meslek icabı burada olmamız gerekiyor. Bir şey olmaz merak etmeyin' dedi. Bu kez Van'da Cem'in enkaz altında kaldığını duyunca Van'a doğru yola çıktım. Cem kendisini tanıyanlara ve tüm Dersim'lilere büyük acıyı yaşattı. İsmini sonsuza kadar yaşatmak için yakın zamanda Belediye Meclisi'nde alacağımız bir karar ile bir caddeye vereceğiz."

Belediye Başkanı Şahin, aynı depremde aynı otelin enkazında olan Dersimli Hasan Beyaz'ın adını da bir caddeye vereceklerini söyledi.

ANF