Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dersimli DHA Muhabiri Cem Emir'i kurtarılamadı

 Van'da meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde çöken Bayram Otel'in enkazı altında kalan iki muhabirden biri olan gazeteci Cem Emir hayatını kaybetti. Enkazda çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, saat 22.45 sıralarında Cem Emir'in cansız bedenine ulaştı. Emir'in cenazesi ambulansla hastaneye götürüldü.

Cem Emir, Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından bölgede gitmişti. Cem Emir, DHA'nın Diyarbakır bürosundan kameraman Bayram Bulut ile birlikte görev yaparken, Bayram Bulut'un deprem günü Diyarbakır'a döndüğü ifade edildi. Cem Emir'in de evine dönebileceğinin ifade edildiği ancak Emir'in birkaç gün daha Van'da kalmak istediğini söylediği öğrenildi. 

Arama kurtarma çalışmalarını enkaz başında izleyen Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir, gündüz saatlerinde yaptığı açıklamada, "Oğlum gazeteci olduğu için telefonla ancak görüşebiliyorduk. En son 2 ay önce görüştük. Benimle birlikte 6 Kasım'da İstanbul'a gelecekti, ancak deprem bölgesinde olduğu için telefonla arayıp gelemeyeceğini söyledi. Son görüştüğümde iyi olduğunu, kaldıkları otellerin ise sağlam olduğunu söylüyordu" diye konuşmuştu. 

Cem Emir, 1986 yılında Dersim’in Hozat İlçesi'nde doğdu. Hozat Köy Hizmetleri İlçe Müdürlüğü'nde emekli bir baba ile ev hanımı annenin 2'si erkek 2 kız çocuğunun en büyüğü olan Cem Emir, ilköğretim ve ortaöğretimi bitirdikten sonra, üniversiteye hazırlandı. Okul yıllarında gazeteciliğe merak saran Emir, üniversite sınavlarına hazırlık yaparken, 2003 yılında Evrensel Gazetesi'nin Dersim Muhabiri olarak mesleğe adım attı. Emir sırasıyla Anka Haber Ajansı, Taraf Gazetesi ve DİHA'da muhabir olarak çalıştı. Emir, Dersim'de görev yaptığı yıllarda ajansımıza da çok sayıda haber gönderdi.

ANF