Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Depremzedelere polis şiddeti, 3 gözaltı

Van'da şu ana kadar 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 27 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı depremin ardından geceyi dışarıda geçiren depremzedeler bu sabah Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı protesto etti. Depremzedelere şiddetli müdahalede bulunan, polis 3 kişiyi gözaltına aldı. 
Sabah saatlerinde Van Valiliği önünde bir araya gelerek çadır talebinde bulunan ve "Vali istifa" sloganı atan gruba polis müdahale etti. Tazyikli su ile yapılan müdahalede iki kişi gözaltına alınırken, dağılan depremzedeler ise, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Bayram Oteli enkazına geldi. Depremzedeler, burada tepkileri dile getirmeye devam ederken, olay yerine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay geldi. 
Depremzedelerle görüşmeye çalışan Atalay, tepkilerin artması üzerine "Beni dinleyecek misiniz?" diye sorduktan sonra, elini sallayarak, olay yerinden ayrıldı. Ardından ise polis gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda, 2 kişi hafif şekilde yaralanırken, 3 kişi de gözaltına alındı. Gerginlik devam ediyor. 

AFAD: 7 KİŞİ ÖLDÜ, 27 YARALI VAR

Bu arada depreme ilişkin açıklama yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), şu ana kadar 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin ise yaralı kurtarıldığını kaydetti. Enkazlardaki çalışmaların devam ettiği kaydedildi.