Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Tunç: 'KADINLARIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE TAHAMMÜLSÜZLÜK'

Dersim - Dersim'deki KCK operasyonunda 4 BDP'li kadının tutuklanmasını kınayan Ferhat Tunç, Dersim’deki son tutuklamaların Alevilerin örgütlülüğünü hedeflediğini söyledi. Tunç, tutuklamaların kendilerini mücadeleden vazgeçirmeyeceğine dikkat çekerek, "Arkadaşlarımız serbest bırakılsın" çağrısında bulundu.

"AKP hükümeti bir yandan yeni anayasa, demokrasi ve özgürlük söylemini sürdürürken, diğer taraftan Kürt halkı ve onun siyasi temsilcilerine yönelik başlattığı toplu tutuklama furyasını pervasızca devam ettiriyor. Bu pervasızlığın diğer bir adı da faşizmdir" açıklamasında bulunan Ferhat Tunç, "Son olarak tutuklananlara Dersim’de birlikte seçim çalışmaları yürüttüğümüz Dersim Alevi Kültür Derneği Başkanı Aysel Doğan, Belediye Meclis üyesi Nuray Atmaca, BDP il yöneticisi Nevin Balta ve BDP eski il eşbaşkanı arkadaşımız Anber Bakıray eklendi" hatırlatmasını yapan Tunç, "Birebir tanıdığım, demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürüten bu arkadaşlarımız, bilinen sahte gerekçelerle tutuklandılar" dedi.

"ERDOĞAN 'LİSTELERLE' GEZİYOR"
Tunç, AKP'nin operasyonlarının halkın örgütlü temsilcilerini susturmayı hedeflediğine vurgu yaptığı açıklamasında şöyle dedi: "12 Eylül cehennemini anımsatan görüntülerle tutuklanan bu insanların tek suçu BDP’li olmaktır. AKP’nin maskesi düşmüştür. Geliştirdiği sahte demokrasi söylemlerinin arkasına gizlenerek yapmaya çalıştığı, baskı ve korku imparatorluğu yaratmaktır. Dün Tansu Çiller elinde ölüm listeleri ile geziyordu, Tayyip Erdoğan ise cebinde tutuklanacakların listesi ile geziyor."

"AKP, ALEVİ ÖRGÜTLÜLÜĞÜNÜ DE HEDEFLİYOR"
Dersim’deki son tutuklamaların Alevilerin örgütlülüğünü de hedeflediğini söyleyen Ferhat Tunç, "Çalışma arkadaşım Aysel Doğan şahsında AKP’nin Aleviliğe yaklaşımını görmekteyiz. Kendi Alevisini yaratma peşinde koşan AKP, Aysel Doğan ile Demokratik Alevi Hareketini hedeflemektedir. Bu saldırı aynı zamanda Aleviliğe, Alevi inancına dönük bir saldırıdır" diye kaydetti.

'KADINLARIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE TAHAMMÜLSÜZLÜK'
Tunç, tutuklananların kadın olmasını ise, "Gelişen kadın özgürlük mücadelesine olan tahammülsüzlüğün bir sonucu" şeklinde ele aldı ve ekledi: "Kadın arkadaşlarımız şahsında, kadın hareketine verilen mesaj, siyasal iktidarın karanlık ve faşizan zihniyetini ortaya koymaktadır. AKP’nin yürüttüğü bu saldırı aynı zamanda Dersim’e, Dersimli'ye dönüktür. Arkadaşlarımız şahsında AKP zihniyeti bir kez daha Dersim’e olan kinini kusmuştur."

Tutuklama ve diğer hiçbir saldırı yönteminin kendilerini yıldırmayacağını belirten Tunç, sözlerini şöyle noktaladı: "Tüm bu saldırı dalgası ve savaş çığırtkanlığı halklarımızın çelikleşen iradesini daha da güçlendirmekte ve demokrasi ve özgürlük mücadelesindeki azmimizi pekiştirmektedir. Hiçbir faşist saldırı Türkiye’nin ezilen halklarını özgürlük arayışından vazgeçiremeyecektir. AKP’nin Dersim’ de ve genelde halkımıza dönük bu saldırılarını şiddetle protesto ediyor; tutuklanan çalışma arkadaşlarımın derhal serbest bırakılmasını istiyorum."