Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Boyner"BDP'siz Anayasa İyi Olmaz"

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek'le yaptığı görüşme sonrasında Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 1 Ekim'de meclise girmesinin önemine değindi.

BDP'nin 1 Ekim'de Meclis'e girmemesi halinde yeni anayasa çalışmalarının sekteye uğrayacağını belirten Boyner, seçilmişlerin, seçmenlerini temsil etmeleri gereken yerin meclis olduğunu söyledi.

"Sorunların çözüm yeri meclistir"

"Bu açıdan 1 Ekim'de BDP'li milletvekillerimizin de Meclise gelmelerini bekliyoruz. Yoksa yeni anayasa yapım süreci mutlaka sekteye uğrar, iyi olmaz. Çünkü yasamanın yapılacağı yer TBMM'dir. Bizler de oylarımızı, 'bizi temsil etsinler' diye veriyoruz siyasi partilere. Biz de TÜSİAD olarak, bu hassasiyetin altını çiziyoruz."

BDP'nin meclisi boykot kararını gerektiren sebeplerin de çözüm yerinin TBMM olduğunu vurgulayan Boyner, "Meclisin dışında çözüm pek gerçekçi değil. Ümit ediyorum ki 1 Ekim'de Meclis eksiksiz olarak toplanır" dedi.

Cemil Çiçek de, BDP'ye çağrıda bulunarak,"Bu işleri parlamento çatısı altında değil de başka yerlerde konuşacaksak seçimlerin anlamı kalmıyor. Çözümü ne dağda arayacağız, ne başka bir yerde. Geleceğiz burada arayacağız" diye konuştu.

"TBMM dışındaki bir çözüm, demokrasiye uygun olmaz" diyen Çiçek, kısa zamanda bir uzlaşma komisyonu kurulacağını söyledi.

"Bu komisyon yarın eksik olur, fazla olur bu defa da bu türlü tartışmaları yapacağız" diyen Çiçek konuşmasına şöyle devam etti: "Meclisin açılmasına az bir zaman kala bir defa daha ifade etmek istiyorum ki kim ne katkı verecekse, gerekli şartları yerine getirmek kaydıyla tam da zamanıdır. Bunun dışında başka arayışlar, bu işleri parlamento çatısı altında değil de başka yerlerde konuşacaksak seçimlerin anlamı kalmıyor. Çözümü, ne dağda arayacağız ne başka bir yerde. Geleceğiz, burada arayacağız."