Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Tecrit protestosuna polis gaz bombasıyla müdahale etti

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı İstanbul'da BDP'lilerin düzenlemek istediği protesto gösterisine polis gaz bombalarıyla müdahale etti. Taksim Meydanı'na çıkmalarına izin verilmeyen BDP'liler yaka paça gözaltına alındı. BDP İstanbul İl Örgütü'nün çağrısı üzerine PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik son dönemde uygulanan tecrit ve askeri operasyonlara karşı tepki göstermek amacıyla Taksim Tramvay Durağı'nda yapılması planlanan basın açıklaması polis engeline takıldı. Geçtiğimiz haftalarda da Demokratik Kent Konseyi'nin yapmak istediği basın açıklamasına izin vermeyerek müdahale eden polis, bir kez daha aynı tavrı sergiledi. Yapılması planlanan açıklama öncesi meydanı ablukaya alan polisler, meydandan geçen herkesi kimlik kontörlünden geçirmesi dikkat çekti. Meydana çok sayıda polis yığılırken, polis helikopterleri de havadan meydanın ve Tarlabaşı Mahallesi üzerinden uçtu. Tarlabaşı istikameti üzerinden Taksim Meydanı'na doğru hareket halindeki araçlar da yine polis aramasına maruz kaldı. Araç sürücüleri de kimlik kontrolünden geçirildi.

BDP'LİLERİN MEYDANA GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Polis ablukasına rağmen gruplar halinde meydana çıkmak isteyen ve aralarında İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel ile parti yöneticilerinin bulunduğu BDP'lilerin önü polis tarafından kesilerek alana girmelerine izin verilmedi. Buna rağmen ısrarlı tutumlarını sürdüren partililer, polis müdahalesi ile karşılaştı. Meydana çıkmak isteyen grupların etrafını çeviren polis, 121 kişi yaka paça gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler meydana getirilen polis araçlarına bindirildi.

GAZ BOMBALI MÜDAHALE, GERGİNLİK BÜYÜYOR

OHAL görüntülerine sahne olan Taksim Meydanı'nda BDP'lilere dönük polis müdahalesi yaşandığı esnada Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu 60-70 kişilik partili bir grup, farklı bir noktadan alana girerek Taksim Tramvay Durağı noktasında oturma eylemi başlattı. Eylemlerini sonlandırmaları yönündeki taleplerinin Tuncel'inde aralarında bulunduğu BDP'lilerce reddedilmesi üzerine polis burada bulunan gruba da gaz bombalarıyla müdahale etti. Buradaki müdahale esnasında da yine çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

kaynak.Evrensel gazetesi