Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Ferhat TUNÇ, 'Devletten umudu kestik

HPG gerillaları tarafından 9 Temmuz'da esir alınan 2 asker ve bir sağlık teknisyeninin serbest kalması için AKP Hükümeti'nin duyarsızlığı sürerken; konuyla ilgili oluşturulan heyet çağrılarına devam ediyor. Bu arada eski futbolcu Tanju Çolak'ın da, oluşturulan heyete katılmak istediğini açıkladığı öğrenildi.

 

Roj TV'ye konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Sanatçı Ferhat Tunç ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, devletin esir alınanları gözden çıkardığına dikkat çekerek, HPG'ye çağrıda bulundular.

 

TÜRKDOĞAN: AKP GEÇMİŞTEKİ GİBİ DÜŞÜNÜYOR; ÖLMELERİNDEN YANA!

 

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, AKP'nin yaşamı savunmak gibi en sıradan bir görevi dahi üstlenmediğini kaydederek, "İzlediği politika gereği bunu açıktan yapmayabilir ama AKP böyle bir ortamın oluşmasına da yardımcı olmadı" dedi. Mehmet Ali Şahin'in geçmiş yıllarda esir alınan askerler için söylediği 'Keşke ölselerdi' ifadesini anımsatan Türkdoğan, AKP'nin hala aynı zihniyeti taşıdığını vurguladı.

 

Esirlerin ailelerinin herkesten destek beklediğini söyleyen Türkdoğan, "Onların tek önceliği çocuklarının serbest bırakılmaları" dedi.

 

FERHAT TUNÇ: DEVLETTEN UMUDU KESTİK

 

Ferhat Tunç ise, "9 Temmuz'dan bugüne epey zaman geçti. Ne yazık ki henüz olumlu bir gelişmeye tanık olmadık. Devlet bu insanların bırakılmaları yönünde beklentilerimizi karşılamadı. Gerek AKP gerekse de medyanın büyük duyarsızlığı sözkonusu" dedi.

 

Tunç, HPG'ye de çağrıda bulunarak, şöyle devam etti: "Süren savaşın açığa çıkardığı acı ve yıkımların sonuçlarını iyi biliyoruz. Buna rağmen bu insanların serbest bırakılmalarının önemine inanıyorum. Zor bir süreç olması nedeniyle bu beklentimizin boşa çıkarılmamasını isteriz. Esirler nerede olurlarsa olsun teslim almaya hazırız. Devletin insanların canını önemsediğini düşünmüyorum. Devletten umudu kesip HPG'den çağrıda bulunuyoruz."

 

Ailelerin sürekli kendilerini aradığını ve ağladıklarını anlatan Tunç, medyayı da eleştirdi: "Basın-medya bu süreçte son derece duyarsız davrandı. AKP'nin savaş çığırtkanlığını yapan medya körleri ve sağırları oynuyor. Oysa köşe yazarları, gazeteciler bu konuyu gündemlerine almalılardı."

 

'TANJU ÇOLAK'IN DESTEĞİNE SEVİNDİK'

 

Eski futbolcu Tanju Çolak'ın ve Arda Turan'ın son günlerdeki olumlu mesajlarını önemsediğini kaydeden Tunç, "Tanju Çolak da heyete katılmak istediğini açıkladı. Kendilerinin desteği sürecin olumlu yönde hızlanmasını sağlar" dedi.

 

Tunç bir kez daha devletten umutlu olmadıklarını belirterek, şöyle dedi: "Devletten yana iyimser bir yaklaşımda değilim. Bundan sonra da yapılan hazırlıklar, kara operasyonunun tartışıldığı günlerde AKP için esirlerin canlarının önem taşıdığını düşünmüyorum; gözden çıkarıldıklarını düşünüyorum. Bizim çağrımız dolayısıyla HPG'yedir."

 

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da, "Hükümetin bu insanların canını dikkate almıyor ama onların canı bizim için önemlidir" dedi. Tanju Çolak'ın sözlerine vurgu yapan Sadak, kendisinin heyete katılmasından memnuniyet duyacaklarını aktardı.

 

ANF