Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

“Kan Durana Kadar...”

Barış Anneleri İnisiyatifi, birçok kişinin bekletildiği Balveren Beldesi’ne doğru yola çıktı.İnisiyatif’ten Havva Kıran, “insanlarımızla buluşmak için sınır noktasından ayrıldık. Kan duruncaya kadar biz durmayacağız” dedi.

Çukurca sınır hattına giderek orada oturma eylemiyle sabahlayan Barış Anneleri, onlara katılmak için birçok ilden yola çıkan kişilerin Balveren Beldesi’nde bekletilmeleri üzerine, sınır noktasından ayrılarak Balveren Beldesi’ne doğru yola çıktı.

Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Havva Kıran, bianet’e yaptığı açıklamada, “insanlarımızla buluşmak için sınır noktasından ayrıldık, yoksa biz sınır noktasını bırakmazdık” dedi. Balveren Beldesi’ne doğru giderken, bir köyde durdurulduklarını söyleyen Kıran, “bizi de durdurdular. Ne onları bırakıyorlar, ne de bizi bırakıyorlar” dedi. Dört çeperden sarıldıklarını söyleyen Kıran, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluklar yaşandığını söyledi. Etraflarının çevrili olduğunu söyleyen Kıran, zaman zaman gaz bombalarına maruz kaldıklarını da ekledi.

Kıran, bianet’e yaptığı açıklamada, “biz dün de aynı şeyi söylüyorduk bugün de aynı şeyi söylüyoruz, yarın da aynı şeyi söyleyeceğiz. Biz kanı durdurmak için yola çıktık. Kanı durdurmayı istemek suçsa biz bu suçu sonuna kadar işleyeceğiz. Fidan gibi çocuklar öldürülüyorlar. Bu fidan gibi çocuklar ölmesin, onları öldüren savaş ortadan kalksın. Biz barış diyoruz. Biz bu kanı durdurmak için yola çıktık ve bu yoldan dönmeyeceğiz. Bu kan durmalı” dedi.

bianet