Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

TSK Sivil Halkı Katlediyor

TSK'nın Hava saldırısından kaçan bir sivil aracın bombalanması sonucu araçta bulunan ikisi çocuk, ikisi kadın toplam 6 kişinin öldüğü bildirildi.

 

Türkiye'nin Kandil'e yönelik hava saldırısında  siviller hedef oldu. Hava saldırısından kaçan bir sivil aracın bombalanması sonucu araçta bulunan ikisi çocuk, ikisi kadın toplam 6 kişinin öldüğü bildirildi.

 

Alınan bilgilere göre, Türk savaş uçaklarının 5. güne giren hava saldırısında sivilleri vurdu. Bölgeyi bombalayan savaş uçakları Kurtekê yolu üzerinde Gollê köyünde bombalardan kaçanların bulunduğu bir otomobili hedef aldı. Hedef alınan araçta bulunan ve henüz isimleri açıklanmayan ikisi çocuk, ikisi kadın toplam 6 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenilirken, uçakların Benê, Muslok bölgelerini bombalaması sürüyor.

 

Bu arada, Zap bölgesi semalarında yeniden savaş uçaklarının dolaştığı bildirildi. Türk savaş uçakları sabah saat 11.30’da Zap yanı sıra Metina ve Gare bölgelerini bombalamıştı. Bombardımanda can ve mal kaybı konusunda henüz bir bilgi alınamadı.

 

İŞTE HAATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ

 

 

Hasan Mustafa Hasan (Baba)

 

Mer Haci Mam (Anne)

 

Rezan Hüseyin Mustafa (34)

 

Oskar Hüseyin (10)

 

Sonya Şemal Hasan (4)

 

Solin Şemal Hasan (6 aylık)

 

 Zana Hüseyin Mustafa (11)

 

Bombalanan Köylerin Resimleri Basından