Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kürt Köyleri Yakılmaya Devam Ediliyor

90lı yıllarda  doğu ve güney doğuda 4bini aşkın kürt köyü boşaltılmış ve yakılmıştı.Bugün ise Federal Kurdistan bölgesinde Kürt köyleri bombalanıyor.Federal Kurdistan - Türk şavaş filosu Federal Kurdistan Bölgesinde Kurd köylerini bombalamaya devam ediyor. Yaz ayları başında İranın Bölgeyi bombalaya başlamasından sonra Türkiyede  bombalamaya başladı. PKK'yi bahane gösterip mahsum insanları öldürmyei hiç bir dine hiç bir inanaca göre hak ve legal değildir. Türk yetkilileri derhal bu savaşı durdurmalıdır.

Federal Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Kandil, Zap, Xınere, Xaxurk, Sideka ve Metina bölgelerine yönelik önceki  akşam başlayan ve  devam eden bombardıman dün akşam tekrar başladı. Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan peş peşe havalanan 10'a yakın savaş uçağının, Kandil bölgesindeki Zergele ve Bobüriska mıntıkalarını bombalamaya başladığı bildirildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere, saldırılarda köylerin hedef alındığı ve kazan bombaları  kullanılıyor.

Son dönemde yaşanan olaylar üzerine artık ölümlerin olmasını istemeyen bir grup tarafından Facebook’ta açılan "Kürt ve Türk gençleri artık ölmesin! Savaşa BÜYÜK bir HAYIR!." sayfası barış savunucularını bir araya getiriyor.

Facebook'ta açılan "Kürt ve Türk Gençleri Artık Ölmesin! Savaşa Büyük bir Hayır!" sayfasını şimdiye kadar 5 bin 180 kişi beğendi. Sayfaya katılan barış isteyenlerin sayısı her geçen dakika artıyor.

 

Sayfanın açıklama kısmında ise şu ifadeler yer alıyor:

 

Kürt ve Türk gençleri artık ölmesin! Savaşa BÜYÜK bir HAYIR!.

Savaşa BÜYÜK bir HAYIR!. diyen cesur Kürtler ve cesur Türkler toplanıyoruz, çoğalalıyoruz!

Barış, kardeşlik ve eşitlik için atan o kocaman yüreklerinize bin selam olsun canlar! Var olun!

Bijî Aşitî!

 

...Yaşasın Barış!

 Bir çok paylaşım sitesinde savaşa karşı insiyatifler kurulmaya ve SAVAŞA HAYIR kampanyaları örgütlenmekte.