Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kadın avukata karakolda sözlü saldırı ve hakaret iddiası

Tunceli Barosu Avukatlarından Candan Şayeste’nin, tebligat almak için gittiği Merkez Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu’nda görevli polis memurları tarafından sözlü saldırı ve hakaretlere maruz kaldığı ileri sürüldü.
Konuya ilişkin Tunceli Barosu’nda bir açıklama yapan Baro Başkanı Avukat Fatma Kalsen, karakolda yaşanan olayı anlatarak,  “Demokratik ve insan haklarına dayalı bir hukuk devletinde asıl olan vatandaşının hak ve hürriyetlerini korumak güvence altına almak, devlet aygıtı içerisinde bulunan tüm mekanizmaları bu amaca tahsisini sağlamaktır. Yani devletin var oluş amacı demokratik kurallar doğrultusunda ve buna uygun anlayış ile bireyin huzur ve mutluluğunu sağlamaktır. Bürokratik yapının ağırlığı ile kendi vatandaşını ezmek ve sindirmek demokratik bir devlet anlayışıyla bağdaşmayan bir tutumdur” dedi.
Meslektaşlarına yönelik eylemi tasvip etmediklerini kaydeden Avukat Kalsen, “Bundan ötürü meslektaşımızın kişiliğini rencide eden bu eylemleri Tunceli Barosu olarak kınıyoruz. Ve bundan sonra sıfatı, görevi ve bulunduğu konum ne olursa olsun, hiçbir ayrım yapılmadan herkese öncelikle insana yaraşır bir anlayışla muamele yapılmasını, bu yeterliğe sahip olmayan kamu görevlilerinin vatandaş ile muhatap ettirilmemesini talep etmekteyiz. Ayrıca meslektaşımıza karşı bu haksız eylemleri gerçekleştiren görevlilerle ilgili Emniyet Müdürlüğünü gerekli tedbirleri almaya ve buna benzer sorunların bir daha tekrarlanmaması için gerekli duyarlığı göstermeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Karakolda sözlü saldırı ve hakaretlere maruz kaldığını ileri süren Avukat Candan Şayeste ise; “Kendimi kesinlikle güvende hissetmiyorum. Emniyet Teşkilatının bu tavrı nedeniyle. Ben vatandaş olarak böyle hissediyorsam birçok vatandaş da böyle hissediyordur. Kendilerinin insanlara güven telkin etmesi gerekiyor. Hakaret edip dışarı atmak değil. Kendi ülkemde kendi karakolumdan kovulma hakkını onlara kim veriyor. Ciddi anlamda kınıyorum. Bir daha böyle bir şeyin olması halinde de suç duyurusu şeklinde gerekli mercilere ileteceğim” şeklinde konuştu.

İddialara göre, Avukat Candan Şayeste, 15 Temmuz tarihinde bir tebligatı alması için çağrıldığı Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu’nda önce bir kadın polisin ardından da erkek polislerin sözlü şiddet ve hakaretlerine maruz kaldı.