Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Sivas’ta polis gaz bombalarıyla saldırdı

Binlerce kişinin katıldığı Sivas katliamının anma etkinliğine polis gaz bombalarıyla saldırdı. 
Birçok ilden gelen onbinlerce kişi Sivas Katliamı’nın 18. Yıldönümünde Madımak Oteli’ne yürümek istedi. Aralarında Alevi örgütleri ve siyasi partilerin bulunduğu eylemciler 33 aydını anmak ve AKP'nin "Bilim ve Kültür Merkezi" yaptığı Madımak Oteli'ne "Utanç Müzesi" tabelasını asmayı amaçlıyordu ancak eylemcilerin otele yanaşmasına izin verilmedi. 
Sivas Valiliği'nin otelin önünde eyleme izin vermeyeceği açıklaması üzerine, bugün otelin çevresi ve çıkan tüm yollar polis barikatı ile kapatıldı. On binlerce kişi Madımak Oteli'ne yaklaşınca, polis barikatı ile karşılaştı.
Katliamın yapıldığı Madımak otelinin yakınında katliamda yaşamını yitirenlerin isimleri okunduğu sırada polis gaz bombalarıyla saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Organizasyon görevlilerinin müdahalesiyle kısa süren saldırı son bulurken, gerginlik devam ediyor. 
Organizasyon görevlileri megafonlarda kitleye 'polis provokasyonuna gelmeme' çağrıları yapıyor. Kitle katliamı kınayan sloganlar atıyor…