Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

VEKİLLER BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

İSTANBUL - Emek, Barış ve Özgürlük Bloğu adayı Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu vekillerin tahliyelerinin reddini protesto etmek için Şişli ve Taksim’de yapılan protesto eylemlerin polis şiddetli saldırılarda bulundu. Vekil Sabahat Tuncel darp edilirken, çok sayıda eylemci çeşitli yerlerinden yaralandı. Sivil faşistler de linç girişiminde bulundu ve bir eylemci ağır yaralandı.Bugün saat 15.00’te İstanbul-Şişli Camii’nin önüne akın eden yüzlerce kişi YSK tarafından Hatip Dicle’nin keyfi bir biçimde milletvekilliğinin düşürülmesi protesto için toplandı. Polisin sloganlarla Taksim’e yürümeye hazırlanan kitleye izin vermemesi üzerine Emek, Barış ve Özgürlük Bloğu milletvekilleri basın açıklaması yapmak için BDP otobüsüne bindiler. Kitle bulunduğu noktadan karşıya geçmeye hazırlanırken polis aniden kitleye saldırdı.

HAMİLE KADINLAR DARP EDİLDİ

Kitlenin üzerine onlarca gaz bombası atan polisin saldırısı izdihama yol açtı. Kadın ve çocukların ezildiği olayda hamile kadınlar darp edildi, yere düştüler, ayakkabılar sahipsiz kaldı.

POLİS ELEKTRİKLİ COP KULLANDI

Hızını alamayan ve bölgeyi abluka altına alan polisin elektrikli cop kullanması dikkat çekti. Polis birçok gencin yaralanmasına neden olurken, 16 yaşlarındaki bir genç ise şok geçirdi.VEKİLLER BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

 

 Adeta savaş alanına dönen eylem alanında otobüste mahsur kalan İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel ile Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü, gazdan ağır etkilendi.

 

 Bir yandan otobüsün içine gaz bombaları atılırken, kapılar kilitlendiği için vekiller boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. Otobüsten çıktan sonra ise BDP’li Sebahat Tuncel ezilme tehlikesi geçirdi.

 

 TUNCEL DARP EDİLDİ

 Oturma eylemi sırasında polisin milletvekillerini yerden kaldırmak isterken Sebahat Tuncel’i yerlerde sürükleyerek darp etti.

ASIN MENSUPLARI DA GAZDAN ETKİLENDİ

 

Şişli’de polisin gaz bombalı müdahalesinden çok sayıda basın mensubu da nasibini aldı. Olayla ilgili yayınlanan görüntülerde, gaz bombalarından etkilenerek bir kahveye sığınan basın mensuplarının ayakta durma ve nefes almada güçlük çektikleri gürüldü. Yine polislerin kitlenin toplu bulunduğu alana yoğun gaz bombası atması sonucu yaralanarak yerde yatan bir kadın ile bir çocuğa etraftakiler yardımcı olmaya çalıştı.

 POLİS TAKSİM’DE DE SALDIRDI

 Şişli’deki saldırının ardından dağılan kitleden bazı gruplar Taksim meydanı girişinde bir araya geldi. Polisin Taksim’e girişleri yasakladığı eylemde Blok vekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel’in basına açıklamada bulundukları sırada yeniden gaz bombaları ile saldırı yapıldı.

 SİVİL FAŞİSTLERDEN LİNÇ GİRİŞİMİ

 Vekillerden Tuncel’in fenalaştığı eylem gaz müdahalesini ardından ara sokaklarda devam etti. Bu arada Şişli’deki sert müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan eylemcilere ırkçı gruplar linç girişiminde bulundu. İsmi öğrenilemeyen bir eylemcinin ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

 AMBULANSLAR YARALILARI TOPLUYOR

 Şişli ve Taksim arasındaki bir çok ara sokakta çatışmalar devam ederken, onlarca ambulans Şişli ve Taksim arasındaki eylem noktalarından yaralıları topluyor.