Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

FERHAT TUNÇ'A DESTEK

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Dersim Milletvekili Adayı Ferhat Tunç'a İstanbul'da bulunan Dersimlilerden de destek geldi. Bünyesinde İzmir Dersimliler Derneği, Alibeyköy Dersimliler Derneği, Munzur Kültür Derneği, Dersim Gazetesi ve Gebze Dersimliler Derneği gibi çok sayıda Dersim il ve ilçe derneği bulunan Dersimliler Platformu tarafından Tunç'a yapılan bu destek Galatasaray Meydanı'nda yapılan açıklama ile deklare edildi.

 

 

Yaptıkları açıklamada Dersimliler açtıkları "Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Dersim Adayı Ferhat Tunç'u destekliyoruz" pankartıyla bu tercihlerini ortaya koydu. Genel seçimlerde Bloğun Dersim adayı Tunç'tan yana kullanılan tercihe dönük açıklamayı Platform bileşenleri adına Mesut Gerçek yaptı. Gerçek, seçime gidilen Türkiye'de değişen birşey olmadığını belirterek, bir yandan egemenlerin AKP eliyle seçimlere yüklendiğini, öte yandan da kendini devletin sahibi olarak gören CHP eliyle Dersim'i düşürmeye çalıştığının ifade etti.

 

 

 

 

 

Gerçek, bugüne kadar Kürt ve Alevi kimliğini gizleyerek Dersimliye umut olarak sunulan Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin Dersim katliamının sorumlusu bir geleneğin temsilcisi olduğunu söyledi. "Dersim coğrafyasıyla toplumuyla yeni bir kuşatma altına alınarak düşürülmeye çalışılırken, Dersimliyi 'kendi celladına aşık' bir topluma dönüştürmeye çalışan bir CHP zihniyetinin Dersim'de yeri olmadığının" altını çizen Gerçek, yürüttüğü mücadele ile bu coğrafyanın aydınlık yüzü olan Dersim'in sahip olduğu bu onurlu duruşu bu seçimlerde de dosta düşmana göstereceğini kaydetti. Gerçek, Dersim halkının kendine karşı yapılan kötülüğü unutmadığı gibi, kendi yanında mücadelesine omuz verenleri de iyi bildiğini vurguladı. Bu nedenle de Dersimliler Platformu olarak Dersim'de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayı Fertan Tunç'u destekleyeceklerini açıklayan Gerçek, tüm Dersimlilere de "Geçmişte denenmiş olanları, inkârcı, asimilasyoncu, katliamcı, emek düşmanı zihniyetlerine karşı Dersimlilerin sesi olan Blok adayı Ferhat Tunç'u destekleme" çağrısında bulundu. Tunç'a yönelik desteğin açıklandığı eylem, "Dersim onurdur, onuruna sahip çık" sloganları eşliğinde son buldu. DİHA