Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Aydınlar Bağımsızlara Destek İçin Buluştu

Aydın, yazar, sendikacı, akademisyen, kültür ve sanat dünyası çalışanları, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun bağımsız adaylarını desteklediklerini kamuoyuna duyurmak için bugün (11 Mayıs) Taksim Hill Hotel'de biraraya geldi.

Basın toplantısına Mardin bağımsız adayı Ahmet Türk, Mersin bağımsız adayı Ertuğrul KürkçüKocaeli adayı Emrullah Bingöl, İstanbul bağımsız adayları Sebahat TuncelSırrı Süreyya ÖnderMustafa Avcı ve Abdullah Levent Tüzel de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çiğdem Mater'in ardından, Gencay Gürsoy basın açıklamasının Türkçesini, Miraz Roni ise Kürtçesini okudu.

Açılış konuşmasında şu ifadelere yer verildi:

"Yüzde 10 seçim barajını sandıkta bir kez daha delmek, parlamentoya ülkenin farklı renk ve seslerinin temsilcilerini göndermek için Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun bağımsız adaylarını destekliyor, özgürlükçü ve eşitlikçi yeni bir anayasa talep eden tüm yurttaşları 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde bu adaylara oy vermeye çağırıyoruz."

"Demokrasi ve özgürlük için bağımsızları destekliyoruz"

Ardından söz alan akademisyen, yazar ve sanatçılar Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nu neden desteklediklerini anlattılar.

Meryem Koray: Kürt sorununun mecliste temsil edilmesi ve siyaseten bir üstünlük kurulabilmesi için blok adaylarını destekliyorum.

Ahmet İnsel: Türkiye'nin demokrasi talebinin büyük bir kalabalıkla temsil edilmesi, seslerinin mecliste yankılanması önemli. Toplumun tüm seslerinin mecliste yer almasının sorumluluğunu blok adayları taşıyacak.

Gülten Kaya: Emek, demokrasi ve özgürlük üç temel kavramdır. Bu platform bu üç kavramdan yola çıkıyor. Blok adaylarının dinamizminin ve değiştirme gücünün bu ülkeye iyi geleceğini düşünüyorum.

Arat Dink: Bütün bu karmaşanın içinde 12 Haziran'da demokrasi adına basit bir soru sorulacak. Bunun için buradayız.

Nuray Mert: Türkiye'de emek, demokrasi ve özgürlük talepleri karşılanmamış herkesin bloğu desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.

Sennur Sezer: Yazar, anne, kadın, yaşlı, eş kimliğimle blok adaylarını destekliyorum. Bütün bu kimliklerin mecliste temsil edilmesi gerektiğine inanıyorum. Mecliste ancak demokrasi ve emekten yana bir grup benim isteklerimi gerçekleştirebilir.

Murat Çelikkan: Yıllardır mücadele ettiğimiz şeyleri bu blok temsil ettiği için, demokratik bir düzende yaşamak için, Kürt sorununun demokratik çözümünde blok adaylarını bir umut olarak gördüğüm için, mecliste daha güçlü bir mücadele sergilenebilmesi için ve Türkiye'nin geleceği için blok adaylarını destekliyorum.

Jülide Kural: Kürt sorununun barışçıl çözümü dışında seçeneğimiz yok. O yüzden bloğu destekliyorum. Özgürlük ve barış diyorsak hep birlikte olacağız. Başka çare yok.

"Meclisi Türkiye'nin meclisi yapacağız"

Toplantıda Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun yedi bağımsız adayı da söz aldı. Türk, Önder, Kürkçü, Bingöl, Tüzel, Avcı ve Tuncel katılımcılara destekleri için teşekkür etti.

Türk, sürecin önemine dikkat çekti, toplantıya katılanların birilerini parlementoya seçmek için değil, yanlış politikaların önüne geçmek için toplandıklarını ifade etti. "Bu halkların kardeşliğini gerçekleştirmek için bir çıkıştır" diye konuştu.

Önder, bloğun destekçisiyken bir parçası haline geldiğini söyledi ve halkın aklına ve vicdanına dokunmayan hareketlerin kitlelere ulaşamayacağına dikkat çekti. Önder, katılımcılara da destekleri için teşekkür

Kürkçü, bloğun demokrasi için önemine dikkat çekti ve sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'deki sosyalist hareketlerin tamamı kendi renkleriyle bloka dahil olmalıydı. Bütün ezilenlerin ümidi ve kurtuluş dinamiği olmadıkça bir sosyalist hareket gerçekten varolamaz. Kürtlerin özgürlüğü için savaşmayana sosyalist denmez."

Tuncel destek toplantısını "geleceği birlikte örme toplantısı" olarak değerlendirdi ve "meclisi Türkiye'nin meclisi yapmaya çalışacaklarını" ifade etti.

BingölTüzel ve Avcı da yaptıkları kısa konuşmalarla katılımcılara destekleri için teşekkür ederken, bununla sorumluluklarının arttığını ve bu sorumlulukları yerine getireceklerini belirtti.