Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Grup Yorum gözaltısına protesto

Grup Yorum’un 3 üyesinin de aralarında bulunduğu 46 kişinin gözaltına alınması, öğlen saatlerinde protesto edildi. Okmeydanı, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nin ara sokaklarında bir araya gelen Halk Cephesi isimli topluluk “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz”, “Türküler susmaz, halaylar sürer”, “Katil devlet, hesap verecek” sloganları ile operasyonu protesto etti. Basın açıklamasında konuşan Grup Yorum üyelerinden Cihan Keşkek, şunları söyledi:

“Balyozlarla, silahlarla, helikopter ile gece yarısı geldiler. Bu dernekler halka açık faaliyet sürdürüyordu. Arkadaşlarımız ve grup elemanları kendi yasalarına göre bile yasadışı şekilde gözaltına alındı. Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istiyoruz. Biz bugüne kadar en büyük kalabalıkları yaratma düşümüzü, hiçbir zaman terk etmedik. 30 binler olmamızdan, 55 binler olmamızdan, 150 binler olmamızdan korktular. İdil Kültür Merkezi’nde gözaltına alınan sadece arkadaşlarımız değil, özgürlük türkülerini haykıran, çalan bağlamalarımız, gitarlarımızdı. Gençlik Federasyonu'ndan gözaltına alınan aynı zamanda parasız eğitim bildirilerimizdi. Haklar ve Özgürlükler Derneği’nde gözaltına alınan aynı zamanda gecekondu yıkımlarına karşı mücadele için afişler yapıştıran ve gece gündüz demeden onlara ulaşmaya çalışan, bilinç taşıyan insanlarımızdı. Türkülerimizden korktular. Çok olmamızdan korktular. Biz onların korkularını büyüteceğiz, daha kalabalık olacağız. 100 binlerin korosunu oluşturacağız. Sosyalizmin türküsünü söyleyenler asla yenilmeyecek.”

Halk Cephesi adına basın açıklamasını okuyan Nejdet Dernek de “Gece yarısı 02.00’de kapımıza dayandılar. İşlerinin kağıtla kalemle olduğu demogojisini ekranlardan yapan AKP ve onun polisi, Haklar ve Özgürlükler Derneği, Gençlik Federasyonu ve İdil Kültür Merkezi’ni bastı. Nurtepe ve Armutlu’da ev baskınları düzenledi. 46 arkadaşımız gözaltına alındı. Bu eşkıyalık, bunun adı adaletsizlik” dedi.

Daha sonra grup yorum üyelerinden Cihan Keşkek, İnan Altın, Selma Altın, Grup Yorum Korosu ve protestocular ile birlikte küçük bir konser verdi.

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL, (DHA)