Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’ Seçim Çalışmalarına Başladı

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu dün ilk seçim bürosunun açılışını yaptı. Bingöl’de yapılan açılışta seçim startını veren Hakkari bağımsız adayı Selahattin Demirtaş, „Bizim arkamızda AKP gibi karanlık güçler yok, bizim arkamızda halkımız var. Bu mücadeleyi beraber sürdüreceğiz“ dedi. BDP’nin aralarında bulunduğu 17 siyasi parti, platform ve hareketin desteklediği Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu ilk seçim bürosunun açılışını dün Bingöl’de yaptı. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen açılışa Bingöl bağımsız adayı İdris Baluken’in yanısıra Hakkari adayı Selahattin Demirtaş, Van adayı Aysel Tuğluk ve Muş adayı Sırrı Sakık da katıldı. Amed’den araçlarla yola çıkan bağımsız adaylar, Genç İlçesi’nde yüzlerce araçlık konvoyla karşılanarak Bingöl’e geldi. Adaylar, BDP Bingöl İl Binası önünde binlerce kişi tarafından karşılandı. 

Bingöl halkına söz veriyoruz 

Burada halka hitaben bir konuşma yapan BDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Bingöl halkının kirli rantlara geçit vermeyeceğini ve 12 Haziran’da karanlık günleri kıracağını söyledi. „Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu“ Bingöl adayı Baluken’e destek vermek için açılışa katıldıklarını belirten Demirtaş, Baluken’in kent halkını temsil edeceğine inandıklarını söyleyerek, halka seçim çalışmasında aktif yer alma çağrısı yaptı: „Artık dimdik ayakta beraber yürüyeceğiz. Bu mücadeleyi beraber sürdüreceğiz. 12 Haziran seçiminde sizin verdiğiniz emek ve talimatla hazırlanacağız. Yapmamız gereken çok şey var ve seçim sürecine bugünden itibaren başladık. Kirli tezgahlara rantlara izin vermeyeceğimize söz veriyoruz. 12 Haziran’da net sonuç alacağız. Burada Bingöl halkına söz veriyoruz.“ 

‘Ev ev seçim çalışması yürüteceğiz’

Herkesten çalışma beklediklerini kaydeden Demirtaş, „Bizim arkamızda AKP gibi karanlık güçler yok, bizim arkamızda halkımız var ve onların başarısıyla yürümeye devam edeceğiz. Bundan sonra köy köy, mahalle mahalle, ev ev, seçim çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bizim için halkımızın iradesi çok önemlidir. Bingöl adayına destek olarak çalışmalara katılacağınızı biliyorum“ şeklinde konuştu. 

Kurdaleyi birlikte kestiler 

Demirtaş’ın ardından söz alan Baluken de halkı Kürtçe’nin Zazaki lehçesiyle selamladı. Baluken, „Beraberliğimiz sadece seçim süreciyle kalmayacak. Her zaman sizlerle beraber olacağım“ dedi. Konuşmaların ardından sarı-kırmızı-yeşil balonlara süslenmiş olan seçim bürosunun açılışını Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Baluken ve Tuğluk birlikte yaptı. Daha sonra binlerce kişi kol kola girerek yağmura rağmen halay çekti. 

DİHA/BİNGÖL




Bozdağ seçim startını verdi

Emek, Barış ve Özgürlük Bloğu’nun Konya Bağımsız Milletvekili Adayı Hacı Mehmet Bozdağ, seçim çalışmalarına start verdi. Bozdağ, Avrupa’da da seçim çalışması yürütecek. İl Seçim Kurulu’na önceki gün başvuruda bulunan bağımsız aday Bozdağ, BDP tarafından açılan Demokratik Çözüm Çadırı’nı ziyaret etti. Yüzlerce kişiye konuşan Bozdağ, Kürt sorununun çözümü için verilen mücadelenin seçimden alınacak sonuçlarla somut adımlara dönüşeceğini söyledi. Bozdağ, „Orta Anadolu da bu çözüm arayışına ve çabasına bihaber kalamaz. Buradan da mutlaka çözümün sesi olacak birinin parlamentoya gönderilmesi gerekiyor“ dedi.

Bozdağ’ı desteklemek amacıyla, ağırlıklı olarak BDP’nin örgütlü yapısından oluşan bir çalışma komisyonu oluşturuldu. BDP’nin il, ilçe ve belde örgütlerinin yanı sıra esnafların ve işçilerin yer aldığı yaklaşık 150 kişilik komisyon önümüzdeki günlerde program oluşturarak, çalışmalarına başlayacak. Konya’dan Avrupa’ya yaşanan göçler ve onların Konya’daki ailelerle olan bağlarından dolayı, Bozdağ bir de yurtdışı programı yaptı. 22-29 Nisan tarihleri arasında Avrupa’daki 6 ülkeyi ziyaret edecek olan Bozdağ, oradaki örgütlü ve örgütsüz Konyalı göçmenlerle biraraya gelecek ve destek talebinde bulunacak. 

YENİ ÖZGÜR POLİTİKA