Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Doğan grubu ve Posta yazarına suç duyurusu

Şırnak Barosu, Posta gazetesinde Kürtleri aşağılayan yazısı nedeniyle gazeteci Candaş Tolga Işık, Doğan Medya grubu ve Posta gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Doğan Medya grubuna bağlı gazeteleri boykot etmeye, bu grubun TV'lerini izlememe çağrısında bulundu. 

Posta gazetesinde dün Candaş Tolga Işık tarafından yazılan yazıda Kürtlerin aşağılanması ve ahlaksız gösterilmesine protestolar devam ediyor. Şırnak Baro Başkanı Nuşirvan Elçi yaptığı açıklamada, Kürt düşmanlığı içeren mesnetsiz suçlamaların sürdüğünü ve Kürtlere yapılacak en son suçlamanın da dün Posta gazetesinde yayınlandığını söyledi. 

Kürtlerin namus konusunda sulanmasının bir talihsizlik olduğunu belirten Elçi, "Çünkü namus konusunda suçlanacak en son toplum Kürt halkıdır. Kürtler namusları uğruna bir kaşık suda boğulur ve boğarlar. Namus Kürtlerin en taviz vermeyecekleri hassas konulardan biridir. Maalesef düşmanlık duyguları ile geride kalmış şovenist, mesnetsiz bir suçlama ile Kürtler karşı karşıya kalmıştır" dedi. 

BOYKOT

Şırnak Barosu olarak suç duyurusunda bulunduklarını, maddi ve manevi tazminat talebinde bulunduklarını kaydeden Nuşirevan Elçi şunları söyledi: "Biz Şırnak Barosu olarak Doğan Grubu'ndan olan Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık'ın yazılarını boykot ediyoruz ve başta Posta Gazetesi olmak üzere tüm Doğan grubuna bağlı gazeteleri almayacağız. Tüm görsel haberlerini de izlemeyeceğiz. Boykot ediyoruz. Herkese almamaları hususunda tavsiyede bulunuyoruz. Bu konuda ciddi tepkilerin olması gerekiyor. Gazete yetkililerini de bu konuda hassas olmalarını, yazarlık adı altında yazarlıkla ilgisi olmayan, araştırma bilgisi olmayan böyle basit düşmanlık duyguları ile bir halkı suçlayan bir kişiyi barındırmamaları çağrısında bulunuyoruz."

KENDİ YAŞAM TARZINI KÜRTLERE MAL EDİYOR

Elçi, Kürtleri aşağılayan yazıyı kaleme alan Candaş Tolga Işık'ın yaşadıkları veya çevresindekilerin de yaşam tarzlarını örnek alarak bunu Kürtlere mal etmeye çalıştığını belirterek, "Eğer kendisi bu yaşam tarzı içinde olmasaydı böyle gerçeklikten uzak mesnetsiz yazıları yazmazdı. Hukukun gereğini yerine getireceğine inanıyoruz. Hem cezalandırmasını, hem de tazminata mahkum edilmesini bekliyoruz" dedi. 

Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, daha sonra Baro yönetimi olarak Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na Doğan Medya grubu, Posta gazetesi ve Candaş Tolga Işık ile Posta gazetesinin genel yayın yönetmeni Rıfat Abayay hakkında suç duyurusunda bulundu.

ANF

Cok tepki gören yazar bugün bir özür metni yayınladı

Dünkü yazımda Doğu ve Güneydoğu’daki çanak antenlerin neden olduğu toplumsal deformasyonu yazmaya çalışmıştım.
Fakat yazının içeriği sanki bütün bölge insanını kast ediyormuşum gibi bir anlama çekilmiş. 
Önce şunu söyleyeyim ki asla böyle bir niyetim yoktu ve olamaz. 
Bugüne kadar yazdığım yazıları takip edenler bilecektir. Irkçı ve Kürt düşmanı asla olmadığım gibi bu ülkede etnik ya da bölgesel ayrımcılık kim yapıyorsa insan yerine koymam! 
Ama öyle ya da böyle, niyetim asla bu olmasa da buna rağmen dünkü yazıdan böyle bir anlam çıktıysa ve bundan dolayı ufacık da olsa bir
rahatsızlığa  neden olduysam kendi adıma özür dilemeyi bir erdem bilirim.
Özetle yazım maksadını aştıysa özür dilerim.