Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Ahmet Türke saldiri

Samsun'da görülmeye başlayan Bulanık davasını izleyen kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı lideri Ahmet Türk'e adliye önünde saldırı yapıldı.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kapatılan DTP'nin eski Eşbaşkanı Başkanı Ahmet Türk'ün uğradığı yumruklu saldırının ardından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Cemal Issı ve Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Alkan valilik talimatıyla görevden uzaklaştırıldı. Soruşturma idari ve adli olarak çok yönlü olarak sürdürülüyor" denildi.

Faşist bir saldırı

HAVZA’daki tedavisinin ardından Ankara’ya hareket eden Türk, şöyle konuştu: “Herkesi aklıselime davet ediyorum. Umut ediyorum ki, bu tür şeyler toplumda gerginlik yaratmaz. Irkçı, faşist bir insanın saldırısına uğradık. Biri elini kolunu sallayıp gelip yumruk atabiliyorsa, bir ihmal var. Araştırılmasını istiyorum.”

Saldırganı tekmeledi

BDP Milletvekili Sırrı Sakık, Ahmet Türk’e yönelik yumruklu saldırıyı önlemeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Aldığı darbeyle burnu kanamaya başlayan Türk’ü milletvekilleri arabaya bindirirken, Sırrı Sakık saldırıyı yapan İsmail Ç.’ye tekme attı. Polis çıkan arbedeyi güçlükle yatıştırdı.