Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Erdoğan: 100 bin Ermeni'ye hadi deriz!

Başbakan Erdoğan, Türkiye’de yaşayan 100 binin üzerinde Ermeni’nin Türk vatandaşı olmadığına dikkat çekerek, “Ülkemde tutmak zorunda değilim. Gerekirse hadi memleketinize diyeceğim” dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan Ermenistan'la sürdürülen ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinden bir sonuç alınamazsa Türkiye'deki kaçak bulunan 100 bin Ermeni'nin sınır dışı edilebileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, temaslarda bulunduğu Londra'da BBC Türkçe'ye mülakat verdi. Erdoğan, Ermeni tasarısı nedeniyle yaşanan krizin Ermenistan'a zarar vereceğini kaydederek, Ermenistan'ın dostları olan ülkelerin iki ülke arasındaki normalleşme sürecine yardımcı olmaları gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Şu anda böyle bir problem söz konusu değil. Ermenistan'la ilgili gelişmelerde de sıkıntı bizim değil, sorun bizim değil, aslında Ermenistan'ındır... Ve şu anda Ermenistan'ın çok önemli bir kararı vermesi lazım; Diasporanın ipoteğinden Ermenistan'ın kurtulması lazım. Eğer Ermenistan'ı seven ülkeler varsa, başta Amerika, Fransa, Rusya olmak üzere, bir defa Ermenistan'ı diasporanın ipoteğinden kurtarmaları gerekir" dedi.

Ermenistan'la sürdürülen ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinden bir sonuç alınamazsa Türkiye'deki kaçak Ermeni işçilerin sınır dışı edilebileceğini söyleyen Erdoğan, Ermeni tasarısının başka ülkelerin parlamentosunda kabul edilmesi konusundaki görüşünün sorulmasına karşılık da, "Bunların hiçbirisi bizi ilgilendirmez. Bunların hiç birisinin Ermenistan-Türkiye arasında bir yeri yok. Bunlar kendi kendilerine rol çalıyorlar. Bu ülkelerin Ermenistan ile ne alakası var, bunlara kim bu görevi verdi? Nereden çıkarıyorlar bu görevi? Burada eğer taraf ülke varsa bu Türkiye Ermenistan'dır- eğer taraf ülke varsa... Bunlar almış oldukları bu kararla şov yapıyorlar... Ve Ermenistan halkına da zarar veriyorlar... Bir şey eğer olacaksa da çıkmaza giriyor" yanıtını verdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakın benim ülkemde, 170 bin Ermeni var; bunların 70 bini benim vatandaşımdır. Ama yüz binini biz ülkemizde şu anda idare ediyoruz. E ne yapacağım ben yarın, gerekirse bu yüz binine hadi siz de memleketinize diyeceğim, bunu yapacağım. Niye? Benim vatandaşım değil bunlar. Ülkemde de tutmak zorunda değilim. Yani şu anda bizim bu samimi yaklaşımlarımızı bunlar bu tavırlarıyla ne yazık ki olumsuz istikamette etkiliyorlar, bunların farkında değiller."

ANF NEWS AGENCY