Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Roj Tv ve Kürt kurumlarına baskın

Belçika polisi, Kürt kurumlarına yönelik baskın düzenledi. Roj Tv stüdyoları halen aranırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar da bulunuyor.

Belçika polisi sabah saatlerinde eşzamanlı olarak Kürt kurumlarına ve birçok eve baskın düzenledi. Brüksel'deki Kürdistan Ulusal Kongresi-KNK binasına düzenlenen baskında Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal ile Kongra-Gel Başkanlığı üyesi Zübeyir Aydar gözaltına alındı.

Sabah saat 5 sularında 300'e aşkın polisin Roj Tv'nin Denderleeuw'deki stüdyolarına düzenlediği baskın ise halen devam ediyor.

Terörle mücadele polisleri tarafından düzenlenen baskında kar maskeli polislerinde kullanılması dikkat çekti.

GAZETECİLER GÖZALTINDA...

 Yapılan baskında, Burhan Erdem, Barış Güllü, Murat Yaklav, Zana Azadi, Roj Tv Genel Müdürü Gülşen Emsiz'in de arala
rında bulunduğu 7 gazeteci gözaltına alındı.

Yine Gazeteci Devrim Akçadağ, evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı.

Gazeteciler, ellerine bağlanan kelepçelerle ROJ TV stüdyolarının kafetaryasında tutuluyor.

Yine bu sabah yayınlanması gereken Rojbaş Kurdistan programının konuğu olan Celal Çortayi de gözaltına alınan arasında. Öte yandan, Uplink çalışanı Ali Yengin de gözaltına alındı.

YAYIN ARAÇLARI TAHRİP EDİLDİ

Baskın sırasında yayın odasının dağıtılarak tahrip edilmesi sonucu Roj Tv yayınlarını durdurdu.

'BASKIN TERÖRİSTÇEDİR'

Kar maskeli polislerin düzenlediği baskın ilişkin ajansımıza açıklama yapan Roj Tv Genel Yayın Yönetmeni Amed Dicle, söz konusu baskını anti-terör polisinin yaptığını söyledi.

Dicle, uygulamaların teröristçe olduğunu belirterek, baskını protesto etti.

Roj tv avukatlarına da herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını söyleyen Dicle, 'Baskının bir senaryo çerçevesinde olduğu çok net anlaşılıyor. Arama yapmak istiyorlarsa gelip istedikleri zaman arayabilirlerdi' dedi.

Şu anda Belçika'nın bütün basın kuruluşları baskının yapıldığı anları görüntülüyor.

Baskını protesto eden Roj tv çalışanları ise, stüdyoya giden yol üzerinde barıkat kurarak baskınları protesto etmeye başladı. Belçika'nın birçok yerinden gelen çok sayıda kişinin stüdyo önünde toplanmaya başladı.

ANF