Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Brüksel'de nükleer karşıtlarından gösteri

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Nükleer santrallere karşı gruplar "Nükleer Santrallere ve Yaşamı Yok Eden Enerji Üretimlerine Hayır" mitingi düzenledi.

Güney tren istasyonu önünde öğleden sonra mitinge Belçikalı solcu parti temsilcileri, Yeşiller Partisi üyeleri ve çevreciler olmak üzere yaklaşık iki bin kişi katıldı.

Fukuşima felaketini vurgulamak isteyen göstericiler, Japonya'da meydana gelen tsunami ve deprem sonrası nükleer enerji kazalarına değindi. Ortalama 25 yılda bir nükleer kaza meydana geldiğini, bu nedenle Belçika'nın nükleer enerji kullanan ülkelerden olmamasını isteyen göstericiler Kuzey tren istasyonuna kadar yürüdü.

Kuzey tren istasyonu önünde son bulan mitingde konuşmaların ardından mitinge katılanlar dağılırken miting nedeniyle kapatılan yollar da trafiğe açıldı.

Dünya Nükleer Enerji Birliği (WNA) verilerine göre, ilk ticari nükleer santralin 1974'te çalışmaya başladığı Belçika'da halen 7 nükleer santral faal durumda ve ülkenin mevcut elektrik enerjisi ihtiyacının yarıdan fazlası bu santrallerden karşılanıyor.

ANF