Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

ALMANLARIN YÜZDE 10’U BİR FÜHRERE İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

 Adolf HitlerAlmanya’da yapılan bir kamuoyu yoklaması, ülkede aşırı sağ eğilimlerin giderek güçlendiğini ortaya koydu.

Friedrich Ebert Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Almanya’da Aşırı Sağ Eğilimler” başlıklı araştırmaya göre, Almanların yüzde 10’u “Gidişatı düzeltmek için Almanya’yı demir yumrukla yönetecek bir führere ihtiyaç olduğunu” düşünüyor.

Bu kesim en ideal yönetim şeklinin de diktatörlük olduğunu savunuyor.

Araştırma her dört Alman’dan birinin yabancılardan nefret ettiğini ortaya çıkardı. Nefret hoşgörüsüzlük eğiliminin özellikle yaşlı ve eğitim düzeyi düşük kesimlerde arttığı gözlendi.

Friedrich Ebert Vakfı’nın araştırmasının ortaya koyduğu başka bir sonuca göre ise, Almanların yüzde 30’u “ülkedeki yabancıların refah devletini kötüye kullandığına” inanıyor. Yüzde 31.7’lik bir kesim ise, ekonomik krizin arttığı dönemlerde yabancıların ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini söylüyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 58’i de, ülkede yaşayan Müslümanların ibadetlerinin ciddi şekilde kısıtlanması gerektiğini düşünüyor.

Kamuoyu araştırmasını gerçekleştiren ekibin başında bulunan Oliver Decker ve Elmar Brahler, ortaya çıkan sonucun “Almanya açısından alarm verici” olduğunu açıkladı.

İkili aşırı sağın özellikle son ekonomik krizden sonra tırmandığını kaydetti.

DHA