Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Cumhurbaşkanı Gül Dersim Belediyesi'nde

   Cumhurbaşka Abdullah Gül, Dersim Belediyesi'ne asılan 'Sayın Cumhurbaşkanımız Dersim'e hoş geldiniz' pankartı ile karşılanırken, bele
diyenin yakınlarında toplanan binlerce kişi, sloganlar atarak kentte yapılan barajları protesto ediyor.

Dersim Üniversitesi'nin 2009-2010
akademik yılı açılışı nedeniyle kente gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sivil toplum örgütleriyle görüştükten sonra, Dersim Belediyesi'ne geçti. Dersim Belediyesi'ne, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Dersim'e hoş geldiniz' pankartı asılırken, Gül, burada DTP'li Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin ile görüştü.

Dersim Belediyesi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, belediye yakınlarında toplanan binlerce kişi, 'Munzur'da baraj istemiyoruz' yazılı pankart açmak istedi. Polis ekiplerinin pankarta müdahalesiyle kalabalık ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Protesto gösterisi yapan binlerce kişi, 'Munzur'da baraj istemiyoruz', 'Dersim onurdur, onur kalacak' sloganları attı. Binlerce kişinin protesto gösterisi devam ediyor.



Bu arada çarşı merkezindeki DTP İlçe binasına da 'Munzur'da baraj istemiyoruz, operasyonlar dursun, yol haritası açıklansın, barış ve diyalogun önü açılsın' yazılı pankart asıldı.

DİHA