Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Alevilerden Zaman gazetesine 'Dersim' tepkisi

Zaman gazetesinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli doğumlu olduğu yönündeki haberlere tepki gösteren Alevi Bektaşi Dernekleri ve Yöre Dernekleri Platformu Dönem Sekreteri Ali İzzet Uğur, bu durumun ne basın özgürlüğü ile ne de demokrasi anlayışı ile açıklanabileceğini belirtti.

Alevi Bektaşi Dernekleri ve Yöre Dernekleri Platformu Dönem Sekreteri Ali İzzet Uğur, Zaman gazetesinin CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı bir haberde geçen  Dersim isyanıyla meşhur Tunceli'de doğdu' ifadesine tepki gösterdi. Uğur, Deniz Feneri yolsuzluğu ve Şaban Dişli'nin rüşvet aldığına iddialar gündeme getiren Kılıçdaroğlu ile AKP arasındaki tartışmaya Fethullahçı olarak bilinen AKP yanlısı Zaman gazetesinin de dahil olduğunu belirterek, 'Ancak Zaman gazetesinde Kılıçdaroğlu'na ilişkin yapılan haberde geçen ifadeler kabul edilemez. Kılıçdaroğlu'nun Zaman gazetesi tarafından doğduğu kent gözetilerek linç edilmeye çalışması ne basın özgürlüğüyle, ne hoşgörü sınırlarıyla, ne de demokrasi anlaşıyla açıklanabilir' dedi.

'Zaman gazetesi, dilimize, kültürümüze saldırıyor'

Gazetede yer alan haberin AKP'nin ve onun yandaşlarının demokrasi anlayışını bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Uğur, gazetenin bu bakış açısının söz konusu yörede yaşanların onuru olarak gördüğü değerlere, kişiliklerine, doğdukları yörelere, dillerine, kültürlerine saldırı anlamına geldiğini söyledi. Uğur, AKP iktidarı döneminde her türlü etik anlayıştan uzaklaşmış, pervasızca saldırılarını artırmış olan dinci medyanın demokratik hayata müdahalelerinin de arttığını ve toplumda kalıcı travmaların önünü açtığını da kaydederek, 'Bizler ne Fetullah Gülen'in, ne Dengir Mehmet Fırat'ın, ne de Recep Tayyip Erdoğan'ın mezhebini, dilini, dinini, doğduğu yeri hiç merak etmedik. Bizler kişilerin yaptığı ile ilgilendik. Eleştirilerimizi yaptıkları üzerinden gerçekleştirdik. Bizler 12 Eylül hukukunun, varlığını bildiğimiz çetelerin, Ergenekonla tekrar gündeme gelen kirli ilişkilerin bir an önce üstüne gidilmesini, evrensel hukuk normlarının yaşama egemen kılınmasını, temiz bir toplumun bir an önce oluşturulmasına yönelik düzenlemelerin hayata geçirilmesini istiyoruz' diye konuştu.

İZMİR - DIHA