Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Tunceli'de kadın garson tepkisi

 
TUNCELİ'de, kendilerine ‘Halk Cephesi’ adını veren bir grup, kentte kadın garson çalıştıran, kumar oynattıklarını ileri sürdükleri işyerlerine tepki gösterip, taşıdıkları ‘İşte pislik yuvaları’ başlıklı pankartla teşhir etti.
 Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)
Kendilerine ‘Halk Cephesi’ adını veren yaklaşık 20 kişi, Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yaptı. Grup, ellerinde, kadın garson çalıştırdıkları ve kumar oynattıklarını ileri sürdükleri işyerlerinin adının yer aldığı pankartla, ‘Yozlaşmaya, kumarhanelere, birahanelere, uyuşturucuya ve çeteleşmeye izin vermeyelim’ yazılı pankartlar taşıdı. Grup adına açıklama yapan Evin Timtik, kadın garson çalıştıran birahanelerin ve kumar oynatılan işyerlerinin Tunceli’nin çevresini zehirli oklar gibi sardığını ileri sürdü. Timtik, şunları söyledi:
“Bu işyerlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Dernek veya kahvehane adı altında kumar oynatılan işyerlerinde insanlar bir gecede milyonlarını kaybediyor, ailelerde huzur kalmadı. Birahanelerdeki olaylar ve kadın garsonların birahanelerdeki hareketleri huzuru kaçırıyor. Toplumda çürüme işte böyle ortaya çıkıyor. Buradan birahane ve kumarhane sahiplerine sesleniyoruz. Kumar oynatarak, kadın çalıştırarak para kazanmaktan vazgeçin. Unutmayın ki bu pislik kısa sürede sizin ailenizi de saracak. Başkalarının mutsuzlukları, ahları üzerinden kazanılan paradan hayır gelmez. Evinize götüreceğiniz ekmeği, başkalarının paraları üzerinden değil, namusluca çalışarak alın terinizle alın” dedi.

VALİLİĞİN BEYAZ EŞYA DAĞITIMINA TEPKİ

Açıklamada, Tunceli Valiliği’nin yaptığı beyaz eşya ve mobilya dağıtımını da tepki gösterildi. Evin Timtik, “Düzen, bizleri teslim almak, beyinlerimizi dumura uğratmak, bize dair bütün güzellikleri toplumumuzu yok etmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Doğamızın, barajla, siyanürlü altın aramalarla, orman yakmalarla yok edilmesine, para, iş vaadi, beyaz eşya karşılığında onurumuzun çiğnenmesine, bencilliklerle, uyuşturucuyla, kumarla, kadınlı birahanelerle, küçük hesaplar için çeteleşmelerle, sahip olduğumuz güzel değerlerimizin ayaklar altına alınmasına izin vermeyelim. Biliyoruz ki bu çok boyutlu sorunlarımızın üstesinden gelmenin tek yolu bilinçlenmek ve bir araya gelmektir” dedi.