Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

DERSIM-TUNCELI DOGA VE KÜLTÜR DERNEGI

 

   Bir yildan beri yeni adresi olan Kranzgasse 5/R1 1150 Wien Adresinde Aktivitelerini devam ettiren Dersim-Tunceli Doga ve Kültür Dernegi, 08/12/2008  saat 14:00 -19:00 arasi yaptigi Konre toplantisiyla yeni dönem icin yönetim kurulunu secti. 

 
Ilk toplantisini gerceklestiren Yönetim Kurulu,  dernegin kurucu üyesi ve iki dönem yönetim kurulunda baskan yardimciligi yapan Hasan ASLAN`i oy birligiyle  baskan olarak secti, baskan yardimcisi ise oy birligiyle Feride KAYGISIZ getirildi. Yeni yonetim kuruluna  özellikle genclerin secilmesi  umut verici oldu. Dersim-Tunceli doga ve kültür dernegi yeni yönetim kurulu kurulus amaclari olan Dersimin dogasinin tahribine, inancinin yozlastirilmasina, tarihinin unutulmmasina, insaninin yozlasmamasina, gelecek olan gencligine ve yasayan o canli tarih   yasli cinarlarina sahip cikamak icin bu kurumu daha etkin hale getirecegiz dedi. Simdiye kadar el atilamayan Dersimli ve Dersim dostlari kadinlarin sorunlarina bu dönemde gücleri yettigince yardimci olacaklarini ve belirli periotlarla kadin sorunlarini dernekte isleyeceklerini söylediler. Bir diger sorun olan Viyanada ki dersim kurumlariyla bir araya gelip Dersimle ilgili etkinlikleri beraber yapmanin cabasi icinde olacaklarini ve gecmis dönemde yasanan olumsuz hic bir sorunu yeni döneme tasimayacaklarini Dersim icin yapilacak her güzelligin yaninda olacagiz dediler.

       Ilk is olarak Cuma,Cumartesi ve Pazar günü saat 13:00 itibariyle dernegi acik bulindurmak oldugunu ve bu uygulama secildiklerinin ikinci haftasi olan 19/12/2008 tarihinde uygulamaya baslatildi. Dernegi hafta ici belirli günlerde acik tutmak icin de caba sarf edeceklerini ve ekonomik olarak bu sorunuda Dersimlilere ve Dersim dostlarina güveniyoruz ve yapacagiz dediler. 

  Fotograf alti:Soldan saga,Yönetim Kurulu Feride kaygisiz(bsk.yr),Türkan Yildiz(Skreter),Haydar Karatas(Denetleme), Erken Yildiz,Ali Hidir Sengül,Aydost Bildik,Hasan Aslan (bsk),Eren Öz