Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

VAN´DA BÜYÜK FELAKET

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ilk sonuçları ortaya çıktı. Van Bölge Hastanesi'ne gelen bilgilere göre şu ana kadar merkez ve Erciş İlçesi'nde tespit edilen ölü sayısının 85, yaralı sayısının da 500 olduğu bildirildi.

Hastanelerde yer kalmadığı için Bölge Hastanesi'nin yanındaki boş alana kurulan seyyar çadır hastanede yaralılar tedavi ediliyor. Van merkezde yıkılan 10 binadan 3'üne daha yeni müdahalede bulunduğu bildirilirken, arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Maraş Caddesi Tekin Otel'in yanı ve Kazım Karabekir Caddesi'ndeki söz konusu 3 binanın bulunduğu yerlerde elektrik olmadığı için jeneratörlerle aydınlanma sistemi kuruldu.

Büyük şok yaşayan kent halkı, boş alanlarda toplanarak yaktıkları ateşlerin etrafında ısınmaya çalışırken, kentte henüz çadırların kurulmadığı öğrenildi. Dükkanların büyük bölümü kapalı olduğu için yurttaşlar ekmek ve su bulma konusunda sıkıntı yaşarken, açık olan az sayıdaki fırının önünde de uzun kuyruklar oluşmuş vaziyette. Sık sık siren seslerinin geldiği merkezde yakınlarından halen haber alamayan kimi yurttaşların çığlıkları yürek burkuyor. Birçok noktada trafiğin tıkandığı Van'da yurttaşlar Otogar ve seyahat firmalarının yazıhaneleri önünde kuyruklar oluşturarak Van'dan çıkmaya çalışıyor. Öte yandan BDP'li Muş, Ağrı, Bitlis ilçe belediyeleri ile Iğdır Belediyesi bünyelerindeki bütün araçlar depremin en çok hissedildiği Erciş'e ulaştı. Erciş'te de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. dha