Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dersim Festivali Startını Verdi

Dersim’de 11'incisi düzenlenen Munzur Doğa ve Kültür Festivali, Pertek İskelesinde düzenlenen karşılamayla başladı.

 
Festivalin açılış konuşmasını yapan Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, Dersimlilerin büyük bölümünün ülkenin çeşitli illerinde ve yurt dışında bulunduğunu belirterek, “Dersim’e geri dönün” çağrısı yaptı.

Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Munzur Doğa ve Kültür Festivali'nin açılışı Pertek İskelesinde gerçekleştirildi. "Dağların anahtarı, evliyaların diyarı özgürlüğün ve ateşin kadim toprakları, arınmaya, yaşatmaya ve özgürleşmeye Dersim'e geri dön" şiarıyla düzenlenen festivale katılan konukları Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin ile birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri karşıladı. Pertek Belediyesi önünde yapılan festival açılışı yerel yöneticiler ile Dersim dışından gelen konuklar tarafından yapıldı.

Açılış konuşmasını Zazaca yapan Belediye Başkanı Edibe Şahin, festivalin anlam ve önemine değindi. Şahin, "Aslında festivallerin temel amacı insanların bir arada toplanması, dayanışma ve kaynaşması içindir. Dersimli hemşehrilerimizin büyük bir çoğunluğu il dışında ile yurt dışında yaşamak zorunda bırakılmıştır. Festivalin şiarı gereği insanları bir araya getirmek üzere geri dönmeleri çağrısında bulunduk" dedi.

 

Şahin'in ardından konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ise Dersim Festivali'nin alternatif bir festival olduğunu ifade ederek, Dersim halkı tarafından düzenlenen festivalin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından yöreye özgü giysileriyle yurttaşlar davul zurna eşliğinde halaylar çekti.