Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

FERHAT TUNÇ, SEÇİMİ KAYBETTİK AMA DERSİM'İ KAYBETMEDİK

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Dersim Milletvekili Adayı Ferhat Tunç, Dersim'deki seçim sonuçlarını değerlendirdi.

DERSİM -Binlerce kişinin izlediği toplantıda "Kılıçdaroğlu Başbakan olacak" kandırmacasına karşı Dersim halkını ikna edemediklerinin özeleştirisini veren Tunç, "Seçimi kaybettik ama Dersimi kaybetmedik" diyerek, "mücadeleye devam" sözü verdi.

 

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Dersim Adayı Ferhat Tunç, Dersim'in Ovacık, Pertek, Hozat ve Mazgirt ilçelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Tunç, esnaf ziyaretinin ardından Dersim Belediyesi Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Tunç'un toplantısına 3 bin kişi katıldı. Salona giremeyen çok sayıda kişi belediye binası önünde toplandı. Alkış ve zılgıtlar eşliğinde karşılanan Tunç'un yoğun ilgi görmesi dikkat çekti.

 

'Mücadeleye devam' sözü

 

"Dersim onurdur onuruna sahip çık", "Munzur'un oğlu Dersim'in onuru", "Dersim seninle gurur duyuyor", Kürdistan seninle gurur duyuyor" sloganlarının atıldığı karşılamada duygulu anlar yaşandı. Kitlenin içinde çok sayıda kişinin ağlaması dikkat çekti. Kitle karşısında gözyaşlarına hâkim olamayan Tunç, basın toplantısında yumruğunu sıkarak halka "Mücadeleye devam" sözü verdi.

 

 

'Halkımızı ikna edemedik'

 

Dersim'in seçim tercihinden aldığı eleştirilere dikkat çeken Tunç, Kürt halkı arasında kutuplaşma yaratmak isteyen kesimlere fırsat verilmemesi çağrısında bulundu. Tunç, şöyle konuştu: "Bugün binlerce insanımız ile bire araya gelmemiz bir ayrılık vedası olarak değerlendirilmesin, bu buluşmamız mücadeleye devam mesajı olarak kabul edilmesini istiyorum. Bu seçim sürecinde hepimiz bir arada olduk, ama ne yazık ki Dersim adına beklediğimiz bir sonuç ortaya çıkmadı. Bu olumsuz sonuçta hepimiz sorumluyuz. Bu sonuca bağlı olarak internet ortamında hiç de Dersim'e yakışmayacak karşıtlık üzerine bir propaganda yapılıyor. Benin çağrım şudur; Dersim bir ihanet merkezi değildir, seçim sonuçlarından yola çıkarak, Dersim halkını ihanetçi gösterme bir lüksümüz yoktur. Bugün sonucun getirdiği pişmanlık duygusuyla bizi karşılıyor. Onun için halkımızın hiçbir suçu ve günahı yoktur diyorum. Görülmesi gereken halkımıza dayatılan, 'Kılıçdaroğlu Başbakan olacak' kandırmaca politikasıdır. Biz bununla ne yazık ki baş edemedik ve halkımızı ikna etmekte zorluk yaşadık. Şuan bu yanlışın geri dönebileceğinin farkındadır."

 

'36 milletvekilini selamlıyorum'

 

Dersim halkına asla kızmayacaklarını belirten Tunç, Dersim coğrafyasına, inançlarına ve kültürüne dönük gelişebilecek tüm saldırılara karşı halk ile birlikte mücadeleye devam edeceklerini ifade ederek, şöyle devam etti: "Biz bir seçimi kaybettik Dersim'i kaybetmedik, Dersim'e dönük bu yanlış politikanın bir an önce bitirilmesi ricasında bulunuyorum. Dersim halkı bizim halkımızdır, bizim canımızdır. Bugünden sonra halkımızla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Ancak seçimin başarısızlığı kuşkusuz tek neden Kemal Kılıçdaroğlu değildir. Keşke halkımız ikna olsaydı ve bugün Kürdistan'da kazanılmış olan bu zafere ortak olabilseydik, Kürt halkının yıllara rağmen baskıya, zulme ve imhaya karşı ortaya koyduğu bu duruşu selamlamak bizim görevimizdir. Sizin huzurunuzda ezilenlerin, yok sayılanların, ötekileştirilenlerin, Kürtlerin ve Alevilerin 36 milletvekilini saygıyla selamlıyorum." DİHA