Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Ferhat Tunç Dersim´in Bağımsız Adayı

BDP'nin Tunceli'de bağımsız milletvekili adayı gösterdiği sanatçı Ferhat Tunç, İl Seçim Kurulu'na adaylık başvurusunu yaptı.BDP'nin Tunceli'den bağımsız aday gönderdiği sanatçı Ferhat Tunç, İl Seçim Kurulu'na adaylık başurusunu yaptı. 

Beraberinde BDP'li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Pertek İlçesi'nin EMEK Partili Belediye Başkanı Kenan Çetin ve partililerle İl Seçim Kurulu önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Fernat Tunç, heyecanlı olduğunu söyledi. Bahar geldiğini ve baharı zaferle taçlandıracaklarını öne süren Tunç, şöyle dedi:"Bu görevi onurlu bir görev olarak kabul ediyorum. Bu tarihe ve bu kültüre laik olmak benim en büyük sorumluluğum dahilinde olacaktır. Dersim sorunlarıyla Kürt sorunu ile bağlantılı yönleri maalesef şimdiye kadar sistem partileri tarafından ötelenmeye çalışılmış, manipüle edilmeye çalışılmış.

Bölgenin gerçekleri görmezden gelinerek, halkımız ötekileştirilmeye çalışılmış. Bu süreçte parlamentoda yer aldığımız dahilinde bu gerçekleri Türkiye'nin gündemine koyacağımızı belirtmek istiyorum. Dersim'in tarihine, kültürüne, diline, inancına yakışır bir biçimde davranması gerektiğini belirtiyorum. Bende çok heyacanlıyım, ancak önümüzdeki günlerde halkımızla birlikte çok görkemli bir şekilde buluşacağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmazsın. Dersim'e bahar geliyor, biz bu baharı zaferle taçlandıracağız. Bahar halkımız için onurlu bir gelecek bekliyor diye düşünüyorum"

Ferit DEMİR/TUNCELİ,(DHA)