Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

HOZAT BELEDIYE BASKANI CEVDET KONAK BERAAT ETTI

 2010 Ağustos ayında Kurmeş Derneğinin köyde yapmış olduğu 5.Kurmeş şenliğinde Hozat belediye başkanı sayın Cevdet Konak hakkında açılan dava beraatle sonuçlandı.

5.Kurmeş şenliğinde yapmış olduğu konuşmasında Cevdet Konak; şimdi Nuran Azak ve Özgür İmak burada olsalardı onlarda çok sevineceklerdi mutlu olacaklardı cümlesinden dolayı kendisi hakkında dava açılmıştı. Dava esnasında sayın Cevdet Konak kurmeşlileri çok eskiden beri yaylalarda tanıdığını iyi ilişkiler içerisinde olduğunu festivale gelirken bu ailleleri görüp duygulandığını onların acılarını bir nevide olsa dindirmek istediğini ayrıca 5.si düzenlenen Kurmeş şenliklerinin amacının barışı, birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu bu anlamdada bu festivale katıldığını belirtti. Cevdet Konak'ın avukatının yapmış olduğu savunmada suç unsuru dediğiniz iki gencin hayatta olmadığını kaldıki onlarında herhangi bir sicillerinin bulunmadığını ölümden sonrada yargılanamayacaklarını dolayısıyla suçluyu övme eyleminin ortadan kalktığını belirttikten sonra mahkeme heyeti davanın beraatine karar verdi.

Festivalimizin tamamen bir yöre ve kültür festivali olduğu herkes tarafından bilinmesine rahmen en demokratik haklar çerçevesinde yapılan konuşmalara davaların açılmasını doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz, kurmeş derneği olarak Dersim'de bulunan resmi gayri resmi tüm kurumlara davetiye yollamıştık. Cevdet Konak'ın festivalimizde yapmış olduğu katkılardan dolayı kurmeşliler  olarak kendisine tekrardan teşekkür ediyoruz.