Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahine 5 Yıl Hapis Cezası Verildi

Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin'in de aralarında bulunduğu 6 kişiye "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla toplam 5 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Kürt Sorunu'nun çözümüne ilişkin gönderdiği yol haritasının halkla paylaşılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanlığı'na faks gönderen Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Erdoğan, BDP Merkez İlçe Başkanı Özgür Söylemez, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Tunç, BDP Eski İl Başkanı Ali Rıza Yurttaş ile DTP eski İl Yöneticisi Süleyman Yurttaş hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiası ile açılan dava karar bağlandı. 

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına sanıklar katılmazken,sanık avukatları duruşmada hazır bulundu. Yapılan savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tüm sanıkların "örgüt propagandası" yaptığına hükmederek Belediye Başkanı Şahin ve Belediye Meclis Üyesi Tunç'a 10'ar ay, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Erdoğan, BDP Merkez İlçe Başkanı Özgür Söylemez, BDP eski İl Başkanı Ali Rıza Yurttaş ile DTP eski İl Yöneticisi Süleyman Yurttaş'a ise birer yıl hapis cezası verdi.