Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

„Suyun Çıktığı Kaynak Temiz ise Kendisini Pisliklerden Korumasını Bilir“

„Suyun çıktığı kaynak temiz ise kendisini pisliklerden korumasını bilir“ diye bir söz vardır, bu söz insanlığın doğuşundan bu yana ne zaman söylenmişse bugüne kadar doğruluğunu korumuştur.Siyaset ciddi bir iştir,boşluk tanımaz,zaaf istemez,hele hele çarpık ilişkilere asla tahammül etmez. Son günlerde Türkiye CHP’nin başkanı Deniz Baykal’ın son macerasını erotik fantazisini konuşuyor, daha doğrusu bunu tam olarak dillendirme yerine çeşitli manevralar yaparak bir yandan da aklamaya çalışmaktadırlar.eeehhh burası Türkiye cüppeliler yapar imam nikahı kıydık derler, efendim şeytana uydum derler ve kurtulurlar ortada mağdur kadınlar ve kızlar kalırlar,liderler yapar vay efendim montaj dı derler,ortalığa olayı ört pas etmek için bin bir türlü oyun ve taktik sererler,halkımızda çok duygusal ya hemen yutuyor,yaa yazık adama haksızlık ediyorlar! Gibi laflar hemen dillerin de belirir.Gözlerim yaşardı...

Oysa bu olayda göstermiştir ki bu ülkeyi yönetenlerde yönetmek isteyenlerde hertürlü kirli işe bulaşmışlardır,şu anda dünyaları gülügülüstanlık görünen bazı liderlerin bu kirlilikleri ortaya çıktığında nasıl puslu bir havaya bürüneceklerini sabırla beklemek gerekiyor.Daha dün Onur Öymen Dersim halkına yapılan katliamı haklı gösteren açıklamaları ile faşist ve ırkçı yönünü keşfettiğimiz CHP’nin bugünde liderleri tarafından başka bir yönünü öğrenmiş bulunmaktayız,hırs ve şöhretin en son bulaştığı reziliiği Deniz Baykal bu karekterde olanlara ders olacak şekilde göstermiştir.Hırs ve şöhretin şehvetine kapılan Baykal toplumsal sorumluluğunu bir anda unutmuş yıllarca yaşadığı eşine ihanet etmiş,partisine ihanet etmiş ve bu partiye gönül veren sözde sosyal demokratlara ihanet etmiştir.Bu noktadan sonra timsah gözyaşı döken partililere sormak gerekir; böyle bir liderin gidişine nasıl ağlarsınız? diye veya nasıl karşı çıkarsınız? , yapmanız gereken derhal ve tartışmasız Baykal’a kapıyı göstermek değil miydi? Bunu yapmamakla ve hala komploymuş gibi boş teorilere sığınarak savunmakla halkı kandırmakla sizlerde bu suça ortak olmuyor musunuz?, halkınıza ve tabanınıza karşı sorumluluk anlayışı ve bilinci içerisinde Deniz Baykal’ın istifasını beklemek yerine onu kapı dışına atmanın cesaretini göstermeliydiniz. Basın açıklamasına bile izin verilmemeliydi, yüzsüzlüğün nesini aklıyabilir ki bu açıklamalar?

Gelelim CHP’nin içerisinde yer alan Alevi vekil ve üyelere; CHP nin iki önemli adamının son dönemlerde yaptıkları bu rezillikler karşısında hala nasıl bu partide kalabiliyorlar? Bunu anlamak mümkün olmuyor, Kılıçdaroğlu’nun Dersim’de başka,Ankara’da bir başka olduğunu gördük,yani korkağın teki, kendisine pek fazla güvenmediği ortada,bu yüzdendirki kendisine yöneltilen CHP başkanlığına aday olacak mısınız? Sorusuna hemen kesin bir dille hayır cevabını verdi.Olamaz çünkü Kilıçdaroğlu toplumsal sorumluluğu taşıyacak biri değil,şov olsun diye sadece eline sıkıştırılan bir kaç derme çatma dosyayı konuşur o kadar ötesinde aslında hiçbirşeydir,onunda biraz Dersim ruhu olsaydı halkına ve tabanına saygısı olsaydı şu anda Baykal’ı savunma yerine bu rezilliğinden dolayı mahkum eder partiden ihracını isterlerdi,buda olmazsa kendileri istifa ederlerdi,ama yukarıda da belirttiğim gibi şöhret ve hırs bunlarda da aynıdır bakarsın bunun arkasında grup faaliyetleride ortaya çıkar belli mi olur…burası Türkiye ve Siyaset Meydanı….

Boş cümleler üreterek somut olgular çıkarmak bu pislikleri aklamaya yetmeyecektir.Bu ülkenin temiz siyaset yapan ellere ve beyinlere ihtiyacı olduğu bilinmektedir bu eller ve beyinlere bir zamanlar kurşun sıkan darağacı kuran hırs ve şöhretin yanı sıra sermayenin bataklığına saplanmış devlet yöneticilerinin karekterleri artık gizlenmeyecek kadar çok net ortaya çıkarılmıştır. Bu toplum Denizlerin, Mahirlerin ,İbrahimler’in ,Mazlumların,Baranların ve bunlar gibi yüzlerce devrimcinin kanına giren bu faşist anlayışın tetikçilerinden ve savunucularından mutlaka hesabını soracaktır. Bu halk artık gelişi güzel kalıplara sığmayacak kadar aydınlanma dönemine girmiştir,bu kürt halkının serhıldanlarından,işçileri

n direnişlerinden ve öğrencilerin boykotlarından kendisini kanıtlamıştır.

Evet değerli okuyucular yukarıdada belirtiğim gibi „suyun çıktığı kaynak temiz ise kendisini pisliklerden korumasını bilir“ Siyasette ancak temiz ve tutarlı kişiliklere has bir çalışmadır,kirlilik kabul etmez,etrafında hertürlü kirlilik döner ama marifet ona heveslenmemektir, bulaşmamaktır,nefsine hakim olacaksın,inacımızda güzel bir ibare vardır,“eline beline diline sahip ol“ diye bunlara ilavetten birde kişisel zaaflarına yenik düşmeyeceksin…aksi hali dipsiz ve karanlık bir kuyudur…Umarım Baykal ve bunun gibileri bu kuyunun dibinde kalır ve onları kimse elinden tutup yukarı çıkarmaz….Son olarak bu gelişmelere karşı toplumsal duyarlılığımızı mutlaka göstermeli ve bu yüzsüzlere karşı sesimizi yükseltmeliyiz,temiz bir toplum ancak bunların aramızda çekip gitmesiyle mümkün olacaktır.

Ali Haydar Gürbüz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.