Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Baykal`a Müslüm Gündüz Taktigi!..Haydar Uç

CHP bilindigi gibi Türkiye Cumhuriyetinin ilk kuruluş  partisidir. TC devletinin kurucusu,  mimarı Kemal Atatürkün kurduğu bir partidir. Temel felsefesini altı okla ifade etmiş, neredeyse bir asır önce belkide kısmen ilerici denebilecek  fakat bugün ırkçı-fasişt bir yapıya sahiptir.

Haydar Uc / 20. 05. 2010

Değişen dünyada CHP hiç değişmedi. Bir dönemin tek parti diktatörlügünden gelme, misak-I milliciliği, vatanın bölünmez bütünlügünü savunan, ırkçı, şoven, milliyetçi ve faşit bir ideolojiye, politikaya  sahip olageldi.

 

Ancak ne hikmetse büyük bir yanılsamayla dayandığı kitle  genellikle sol, alevi ve hatta yakın zamanlara kadar Kürtlerdi. Çok ilerisine gitmeden, 1970 lerden sonra Karaoğlan Ecevit  önemli ölçüde Türkiye Solununda umuduydu.

 

CHP sınıf karekteri geregi her iktidar olduğunda solu darbeledi. Her sol muhalefet yükseldiginde CHP çıktı karşışına. Bırakalım diğer Kürt isyanlarını, yakın zamanda Dersimdeki katliam CHP ve onun şeflerinin planlariydi.

 

Cumhuriyet döneminde cereyan eden ve büyük bir katliam, sürgün ve asimilasyonla sonuçlanan bütün  Kürt katliamlarında CHP vardı.

 

Yakın zamanlarda, 1977`den 1980`e uzanan süreçteki Maraş, Sivas, Çorum vb Alevi  katliamlarında yine CHP başroldeydi.

 

Kıbrısın işgal edilmesinde Karaoğlan Ecevit kullanılmıştı. Yine yakın zamanlarda  Abdullah Öcalanın yakalanıp Türkiye getirilmesinde uzun bir dönem CHP genel Başkanlığı yapmış Ecevit  vardı!..

 

Türkiyedeki demokratik hak ve özgürlükler başta olmak üzere, kürt sorununun çözülememesinde en büyük engeli CHP ve onun ırkcı-şoven ideolojisi teşkil etmektedir.

 

Oy oranının büyük bölümünü Alevilerden almasına ve sözümona laikliği savunmasına rağmen, 1936 yılında Diyaneti kuran, Cemleri yasaklayan yine CHP  idi.

 

Demokrasi, insan hakları mücadelesi ve özellikle Kürt Ulusal Mücadelesinin yarattığı siyasal iklime,  ortama dayanamayan CHP gün geçtikçe küçüldü, daraldı, Kürdistanda tam anlamıyla silindı.

 

Sözümona sol olduğunu söyleyen CHP , dinci-ırkçı  AKP`nin kürt sorununda açılım vb tutumları karsışında daha da gericeleşerek gerçek dostları  MHP ile ortak hareket etti. Başındaki Şef  Baykal bir türlü partiyi kurtaramayınca ve şefligide bırakmayınca  Baykala kumpas yapılarak alaşağı edildi.

 

Bazı gazetelerin yazdığı  gibi "Baykala Müslüm Gündüz" taktiği uygulandı. Bildiginiz gibi Müslüm gündüz bir planla, Fadimeyle çıplak basılarak kamuoyunda teşhir edildi ve bir daha da ne Müslümün ne de tarikatının sesi çıkmadı.

 

Baykal operasyonu neden ve niçin yapıldı?

 

Bütün mesele bu sorunun cevabında yatmaktadır. Bu operasyon CHP içindeki güçler tarafından mı yoksa dışındaki güçler tarafındanmı yapıldı, bunu şimdilik bilemiyoruz.

 

Bildigimiz ya da bilmemiz gereken asıl mesele bu operasyonun  CHP`nin kurtarılmasına yönelik olduğudur.

 

Bu operasyonun, Türkiyenin kangrenleşmiş, tıkanmış sorunlarını aşmaya yönelik midir yoksa CHP içindeki grupsal çıkar-iktidar kavgasındanmı kaynaklanıyor. Bunu ileriki süreçte görecegiz.

 

Her iki halde de Atatürkün ve TC`nin ana partisinin gün be gün eriyip gitmesini istemeyenler Baykala "kaderine" razı olmasını acı bir tarzda gösterdiler.  Zaten Baykal  da Cevdet Selviye "Kaderine kirgin" olduğunu söylemiş!.. Yani Baykal burjuva siyasetindeki dalavereleri iyi bildigi için kendisine verilen mesaji iyi anlamış.

 

 

CHP`nin başına düşünülen ve il başkanlarının büyük çoğunlugu tarafındanda kabul edilen kişi Dersimdeki katliamda ailesinin büyük bölümünü kaybeden Kürt ve alevi olan Kemal Kılıçdaroğlu olunca, Baykal operasyonunun gercek sebebinin yukarda belirttigimiz tarzda oldugu anlaşılıyor.

 

Hemen söylemeliyim ki Kemal Kılıçdaroğlu da CHP yi kurtaramaz. CHP bu güne kadar sürdürdügü çizgisini devam ettirdikçe eriyip yok olmaktan kurtulamıyacaktır.

 

En başta Kürt sorunu olmak üzere temel sorunlara ilişkin gerçekçi ve radikal çözümler üteremediği (ki üretemez) sürece ne Kılıçdaroğlu nede bir başkası CHP yi kurtaramaz.

 

Kılıçdaroğlunun Tuncelili olması onu kurtarmaz. Yakın zamanda Dersim Katliamına yönelik Onur Öymen`in söylediklerine karşı tutumu bellidir. Katliamı savunan CHP ve Onur Öymen‘i desteklemiştir.

 

Kılıçdaroğlu kendisine, ailesine ve haklına karşı inkarcı davranmış ve ihanet etmiştir. CHP de durmakla bunu kanıtmıştır.

 

Acaba, Kılıçdaroğlunun Dersim katliamı konusundaki sessizliginin karşılığı  bu gün düşündüğü CHP Genel Baskanlığı  koltuğu muydu ?

 

Kendi onurunu, ailesinin onurunu, halkının onurunu  koruyamayan Kılıçdaroğlu  Türkiyenin onurunu mu koruyacak?

 

TC devletinin kurucu partisi CHP ve onun irkci-fasist deolojisi Kürt halkinin yillardir sürdürdügü kararlı-inatçı ve fedakar mücadelesi karşısında çıkmaza girmiştir. CHP nin mayasında varolan ırkcı ideoloji CHP tarafından artık savunulamaz hale gelmiştir.

 

Ergenekon savunuculuğu, Darbe savunuculuğu, Kürt düşmanlığı, emek düşmanlığı yapan bir CHP nin yasama şansı olamaz.

 

Vitrinini değiştirmekle, rengini değiştirmekle CHP değişmez!..