Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

EMPERYALİST SALDIRI VE İŞGAL AN MESELESİ !! Haydar Aslan

Emperyalistler arası ikili görüşmeler sonucu Suriye ye mühdale ve saldırı kararı çıktı. Bu karar çoktan çıkması gerekiyordu ama Rusya engeline takıldığından dolayı buğünler sarktı. ABD ile İsrail'in ikili görüşmeleri neticesinde saldırı kararı çıktı. İngiltere ve Fransa destek vereceğini açıkladı. Rusya olaya yeşil işık yakmışa benziyor yapılacak olan müdaheleye karşılık verilmiyeceğini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre Rusya ve Sudiler anlaşmalar yaparak, olası bir müdahaleye karşılık petrol vaadi verildiğini basına sızdırıldı. Rusya'nın olaya yeşil ışık yakması haberi doğruluyor.

Emperyalistler ortalığı kan gölüne çevirdikten sonra barış meleği kesildiler. Buna Ortadoğu ve dünya halkları yabancı değildir. Emperyalislerin her zaman baş vurduğü bir yöntemdir. Irak kimyasal sillah üretimi yapıyor diye saldırdılar kimyasal sillah üretimine rastlanmadığı gibi var olanlarrın da akibeti açığa çıkmadı.

Emperyalisler kimyasal sillahların kullanılmasına karşı olduklarını söylüyorlar buna kimi inandıracaklar. Kimyasal sillahları ürettenler kendileri değillermi? Emperyalisler bu konuda samimi iseler kimyasal sillah üretimi yapan santralleri kapatsınlar bunu yapamayacağını biliyoruz çünkü samimi değillerdir. Emperyalislerden bunu beklemek biraz saflık olur. Onların çıkarlarına ters düşer.

Kimyasal gazları kim ve kimler tarafından kullanılırsa kullanılsın kınıyor ve lahnetliyorum.
İster Suryiye diktatörü olsun ister muhalif ÖSO Çeteleri olsun yapılan katliamı lahnetliyor yapan güçleri kınıyor ve hesap sorulmasını diliyorum.

Kimyasal sillahın muhalif güçler tarafından kullanıldığı olasılığı daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Emperyalisler işgal ve saldırıyı haklı çıkarmak için bir komplo tezgahlama yönündedir.Nitekim internet'te yayımlanan görüntüler ÖSO çeteleri tarafından kullanıldığını doğruluyor. PYD lideri Salih Muslim'in yaptığı açıklamasında ÖSO çeteleri kimyasal sillahlari kullandığı yönündedir. Kimyasal sillahlarında birzat emperyalistler tarafında çetelere verildiği kanısı yüksektir.

Emperyalisler Suriye de barışı sağlıyamaz tam tersine çok insanın yaşamını yitireceğini, kardeşi kardeşe kırdırtmaya devam edeceğini, daha çok kan akacağını biliyoruz. Ortadoğu da kan ve zulumle beslenenler, ortadoğuya barış getiremezler tam tersine kendi çıkarları gereği kaos ortamı yaratmaya devam edecekler. Nasılki IRAK'ta barışı getirmedikleri gibi. Tam tersine savaştan sonra
Irakta yüzbinlerce insanın ölümüne sebep oldukları gibi.

Barışı ancak Suriyeli halkların birlikte Esad diktatörüne ve Emperyalist uşaklarına karşı mücadele ederek demoratık bir Suriye yaratılmasında geçer. Herkesin eşit ve hür tüm haklara sahip insanca ve kardeşçe yaşamasında geçer. Bugün Suriye'ye saldırı hazırlığında olanlar yarın kime saldıracakları belideğildir. Savaşa karşı dünya halkları sesini yükseltmelidir.

27 / 08 / 2013
Haydar ASLAN