Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

YENİ DERNEK YÖNETİMİNİ KUTLARKEN ,ESKİ YÖNETİME TEŞEKÜRLER

28/10/2012 Tarihinde gerçekleşen 5'nci Kürmeş kongresini selamlarken, gecikmişte olsa yazmayı bir sorumluluk gereği görev biliyorum.Daha önce sitemizin ziyaretçi sayfasına bu konu ile ilğili bir yazi yazmıştım. Yanlız bu sayfa ile ilğili bir problem olduğundan dolayı yazı yayınlanmamıştı. Bundan dolayı tekrar yazmayı gerekli görüyorum.


Bilindiği gibi eski dernek yönetimimiz çok büyük emek ve uğraşlar sonucu derneğimizi Avrupa da çok önemli bir yere taşıdılar. Elbette bu iş öyle kolay olmadı. Büyük fedakarlık ve zorluklar sonucu bu günlere gelinilindi. Kendilerine ne kadar teşekür etsekte azdır. Bu iş ne kadar kolay görünse de bildiğiniz gibi kolay değildir. Her çalışmanın kendine özgü zorlukları vardır. Bu zorlukları yenmek her yiğidin harcı değildir. Her yiğidin harcı olmadıği için. Kimi insanlarımız bu çalışmaları küçümseme ve önemsememektedirler. Bu çalışmaların bir parçası olup bir ucunda tutarlarsa, işin önemi ve zorluklarını daha iyi anlıyacaklar. Dernek çalışmaları bir kaç kişinin tek başına başaracak işler değildir. Kolektif bir çalışmayı gerektirir. Çalışmayı yürüten arkadaşlarımıza ğüvenmemizi gerektırir. Güven eksikliklerimiz varsa eleştirmemiz gerekir. Her zaman belirtiğim gibi eleştirilerimiz dostça olmalı, yıkıcı değil yapıcı olmalı geriletici değil ilriye taşımalıdır. Aksi taktirde eleştirinin bir anlam ve önemi olmaz.

Değerli üyelerimiz değerli Kürmeşliler hepimizin yakınen bildiğimiz eski Dernek başkanımız Ayfer BER'i hepinizin huzurunda kendisine teşekür etmek istiyor ve kutluyorum. Aynı şekilde diger yk üyelerini de emeklerinde dolayı kutlamak istediğimi belirtmek isterim. 

Başkanlığı süresince çalışmalarımızı ileriye taşımada emeği ve katkısı taktire şahindir. Başkanlığı süresince takip ettiğim kadarıyla her tarafa koşturup çalışmaları örğütleme ve yönetmeye çalıştı. Özelikle görebildiğim Van depremi, gençlik kampı örgütleme çalışmaları, 6'ıncı Kürmes şenliği çalışmaları ve sitemizdeki yazışmalarını da eklediğimizde üstüne düşeni en iyi şekilde yerine getirdiğini düşünüyorum. Kuşkusuz bunun dışında da bir sürü iş başarıp yaptığını biliyorum. Burada tek tek anlatmama gerek yok sizler benden daha iyi biliyor ve tanıyorsunuz. Yanlız şunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bir bayan olarak Kürmeş derneği başkanlığı süresince verdiğin emekten dolayı bir kez daha sana teşekür etmek istiyor çalışmalarının devamını diliyorum.

Yeni kongre programında bayan ve gençleri örğütlemeye ağırlık verileceği kararı çok önemlidir. Bayanlarımız Ayfer'i örnek almalı her kes fedakarlık ve biraz çaba harcarsa bunu başarmayacağindan kuşkum yok. Ayfer bundan sonra da dernek çalışmalarına destek vereceğinde kuşkum yok. Kendisi de belirtiği gibi bundan sora da olanakları ölçüsünde destek sunacaktır. Ayretten 37-38 Dersim insiyatifi başkanlığını yaptığı için kendisini kutluyorum. O bunu fazlasıyla hak ediyor.

Avrupa da gençliğin burjuva kültürü içinde yozlaştığını, görünce bunu fazlası ile hak ediyor. Özel mülkiyet hırsı ve bireyciliğin insanların iliklerine kadar işlediği günümüz Avrupasında, insan değerlerinin giderek azaldığı ve aile birliktenliğinin giderek yozlaştığını, bana ne lazım vurdum duymaz tavırları, birlik dayanışma ruhunun giderek yok olmaya yüz tuttuğu ve lük yaşamayı amaç edinildiği ortamı gördükçe, dernek yönetimimizi ve çalışanlarına ne kadar teşekür etsekte azdır onlar bunu fazlası ile hak ediyor.

Avrupa'daki Kürmeşli bazı bayanlarımızın da emeklerini görmezden gelemeyiz. Bir çok bayanımız kültürümüzü ve derneğimizi tanıtım etkinliklerine ve çalışmalara sundukları emek ve katkılarından dolayı kendilerini kutluyorum. Genç kardeşlerimizin de son dönemlerde giderek önemli işler başardığını görüyoruz. Sorumluluk bilincinin geliştiğini görüyoruz bu bizi çok mutlu ediyor. Eski yönetimin geçlige verdiği deger ve sorumluluklar gereği gençlerimizde öz güven yaratmıştır.

Bu öz güvenin bundan sonra da görevler alarak daha da gelişeceğinden kuşkum yok. Yeterki gençlerimize destek olup önlerini açalım. Onların da bu emeklerinde ve katkılarından dolayı kutluyor ve çalışmalarının devamını diliyorum.

Değerli yönetici ve üyelerimiz, kuşkusuz herkesin bu çalışmalarda emeği ve katkıları söz konusudur. Bu kollektif bir çalışmanın gereğidir. Tek başına yapılacak işler değildir bundan dolayıdırki herkes yetenek ve olanakları ölçüsünden desteklerini esirgememelidir. Sanat ve kültür alanında yetenekleri olan üyelerimze de büyük ğörevler düşmektedir. Bu
konularda özelikle A.Haydar Gürbüz'e ve Aziz Öze katkılarından dolayı teşekür etmek istiyorum. Diger yazar arkadaşlarımızın da emek ve katkılarından dolayı kutluyor çalışmalarının devamını diliyorum.

Yeni yönetimin yeni çalımalarında başarılar diliyorum. Yeni başkanımız Mehmet YILMAZ zaten bu işlerin başında olanlardan biriydi.
Bu dönemde de ğörevini layıkı ile yerine getireceğinde kuşkum yok.Yanlız eski de olduğu gibi yeni dönemde de hepimiz yk destek olmamız lazım. Her şeyi yeni yönetime yıkmamız lazım.

Yeni yönetim Avrupa da yaşayan köylülerimizin sorunlarına yöneldikçe, gelişen olaylara zamanında ve anında müdahale ettikçe halkımızın güven ve desteğini almaya çalışacaktır.Yeni yönetim bunun bilincindedır buna uygun davranacağında kuşkum yok.

Son olarak şunu belirtmek istiyorum bu değerler hepimizin değerleridir.Tüm Kürmeşlerin değerleridir.Gençliğin.kadınlarimizin ve esnaflarimizin değerleridir. Derneğimize katkı sunan esnaflarımızı unutmuyacağız değerli katkılarının devamını diliyorum.Bu değerlere sahip çıkın ve çıkmalıyız. Başka seçeneceğimiz yok yarın geç olabilir. Bu değerlerdir bizi biz yapan, bu değerlerdir bizi bir araya getiren ve güldüren ve acılarımızı paylaştıran bir çatı altında birleştiren, derneğimize sahip çikalım. Bu değerler bu çatı altında birleştikçe ilriye yönelik umutlarımız daha da artacaktır. Ben umutluyum değerlerin temelleri atılmiştir gençlerimiz bu görevi devralıp ileriye taşıyacaklarından kuşkum yok.
Bu umutlarımızın yeşermesi için hep birlik olalım, emeği geçen tüm insanlarımıza teşekürler.

15 / 12 / 2012
Haydar ASLAN