Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

GENEL SEÇİMLER 2011 ve DERSİM -Ali Ekber Aslaner

 

Genel seçimler için siyasi Partiler Adaylarını açıkladılar.  Böylece belkide Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birine şahit olacağız.

 

AK Parti ve CHP hükümet olmak icin BDP de kendi  cikaracagi bağımsız adaylarıyla ( 30-35 Milletvekili hesabı var) Meclisin tozunu atmak için yarışacaklar. Sayısal olarak,  AK Parti CHP ve MHP ezici bir çoğunluğa sahiptirler ama BDP nin çıkaracağı 30-35 Milletvekilinde öcü gibi korkuyorlar. Korkmaları normal çünkü,  BDP bu ülkeye barış ve Demokrasi nin gelmesi için tek adres ve Kale. Hal böyle olunca, sonuç olarak bunlar - AK Parti , CHP ve MHP 12 Eylül Cuntasının getirdiği  faşist Seçim yasalarıyla , seçim barajıyla ve ellerinde ki bir  sürü - maddi manevi - imkanlarıyla BDP nin önünü kapatmak istiyorlar.

 

 

Deyim yerindeyse seçimlere iki parti giriyor, bir taraf bütün renkleriyle verili sistemden beslenen, bu güne kadarki gidişatı, uygulamaları ile zamı-zulmü savunanlar (AKP, CHP, MHP vb..), öbür yandan Emek, Barış ve Özgürlük Bloğu şeklinde bağımsız adaylarla seçime giren BDP'dir.

 

 

Ama esas Korkuları insanların Demokrasi ile tanışmaları.

Tam da bu noktada Demokratik ve Sol cevreler bir kaç tanesi haric hala " burunlarını kaşıyıp" ne yapacaklarını bilmez bir halde biçaredirler. Kimileri de hala modası geçmiş, zamana uymayan Rüyalarından hala uyanmamış bir haldedirler.

 

 

BDP kendi siyasi program,  ilkeleriyle ve duruşuyla  hedefinin yanlız Kürt halkı olmadığını demokrasiyi bu ülkede yaşayan herkes için istediklerini  ispat eden bir cephedir.

Dersim de Ferhat TUNC  un bağımsız aday olması cok isababetli bir karar olup Dersimlilerin de bu Demokrasi kavgasında payına düşeni fazlasıyla yapacaklarından en ufak bir şüphem yok.

 

 

Dersime Vekil olarak Ferhat Tunc yakışır gerek geçmişteki ve bu günkü duruşuyla, korkusuz mücadelesiyle bunu Mecliste fazlasiyla yerine getireceginden süphem yoktur. 

 

 

Dersimliler seçim sandığına gittiklerinde yıllarca Oy verdikleri CHP nin kendilerine Zulüm ve Iskenceden başka ne verdiklerini iyi sorgulamalılar. Eğer bugün Dersimde toplu mezarlar ortaya çıkıyorsa  bunda CHP nin sorumluluğu herkes ten çok var. 

Kimse Kemal Kılıçdaroğlu nun Dersimli  ve hemşerimiz olduğu için desteklenmesi gerektiği yanlışına düşmesin.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu parti içi mücadele sonucu CHP genel baskanlığına getirilmedi. Deniz Baykalın  gecmisi 10 yıla yakın Uçkur Filmiyle başa getirildi. Uçkur Filmiyle Kemal Kılıçdroğlu gibi geçmişi temiz ve düzgün bir insani CHP nin genel baskani yapanlarin elbette bir hesapları vardır.Yoksa 10 yıllık bir Filmi neden şimdi piyasaya sürdüler. Açıktır ki amaç biten bir Zihniyeti böyle kirli bir operasyonla diriltmeye ve Piyasada tutmaya çalışmaktır. Kemal Kılıçdaroğlu nun ezilerek, büzülerek bazende belki kendi kenidine -keşke Dersimli olmasaydım diyerek- götürmeye çalıştığı siyaset zor Zenat tır. Çünkü Dersimliler artık seçerken  şu soruları sorarlar ve de sormalıdırlar:

-CHP bize  Dersime  ne verdi?
-CHP Alevilere ne verdi?
-CHP Kürtlere ne verdi?
-CHP Ermeniler ve diger azinliklara ne verdi?   

 

 

Ne verdigini biliyoruz: Zulüm,  vahset ve Inkar!..

Hic bir Dersimli bu soruları sormadan Oy vermemeli. Eğer kendini gercek dersimli olarak görüyorsa, dersimin degerlerine sahip olduğunu iddia ediyorsa!...

Sevgili Ferhat TUNC herhalde sizin köye Su, Elektrik , Hastahane  getireceğim vaatlariyle seçim Kampanyası yürütmeyecektir. O zor olanını seçtı. Dersimliler artık yalan vaatlerle Oy alan hırsızlara değil, kendi şahsiyetini , kimliğini ,onurunu ve serefini korumak, tarihine, kültürüne ve geleceğine sahip çıkan ve bu yolda duruş sergileyenlere yüzünü dönmüştür.

 

 

Bu arada iki anımı anlatmak istiyorum.:

 

 

 Bir önceki genel secimde, adaylarda Kamer Genç köyümüze geldi. Kamer Genç bizim köyün kalan yol kısmının neden yapılmadığını sorunca  halam Cemile Irmak  "Çünkü DEP ve öncelerine oy verdigimiz için ama , Kamer Bey,  biz  bizim  Köyün  geri kalan yolu yapilmasin ama genclerimizde Dagda vurulmasin“ Köyün yolu yaprlmasa biraz toz olur ama ölenler geri getirilmiyor. Oy almak istiyorsan bu gencleri Dagda indirin , artik insanlar Asker ve Gerilla ölmesin diye oy isteyin bizde deyince"  Kamer Genc,   "ama onlar teröristir" deyince, halamda onlar bizim çocuklar sende bizden oy istiyorsun dedi.  Kamer Genç havanında sıcaklığıyla epeyce terledi ve renk değiştirip durdu.

Ikincisi ise, geçen gün Feribotta Nazimiye münibüsünden gelen bizim yaşlarda birine takılıp " Seçimlerde herhalde CHP ye o vereceksiniz deyince, soru sorduğum Dersimli bana neden mis o . Asiretler söyledi diyemi ? Hayir dedi yeni yetişen nesil artık Aşiretlerin dediği ile değil kendi iradesi ile oy verecekler. Bakın Nazimiyede koruculuk için 100 kişilik Kontenjan açıldı kimse müracat etmedi.

Fazla söze gerek yok.

Bize Elektrik, Su bilmem  ne getireceğim diyene değil, Insanca ve eşit yaşamak için mücadele ve Duruş sergileyenlere oy vermek için her kes üzerine düşeni yapmalıdır. Unutulmamalıdır ki, eşitlik, özgürlük, demokrasi , temel insan hak ve hürriyetleri herkes içindir. Sadece iktidar partilerinin ve onun yandaşları için değil.

BDP nin Kürler, Türkler, Aleviler, Isciler ve diğer ezilenler ile ilgili Proğramı açıktır ve herkesi kucaklamaktadır. Bize de bu düşünce ve programa sahip çıkmak düşer!..  

Gün,  yaşını küçültüp, Pazar olmasına rağmen, Mahkemeyi  toplayıp Dar ağacı kuranlardan  hesap vermeye zorlama günüdür. CHP nin  geçmişi yapacaklarının aynasıdır. Gönül isterdiki Kemal Kılıçdaroğlu geleceğe umut vaad eden, Türkiyenin sorunlarını çözebilecek bir duruş sergilesin. Bu duruş,  Parti içinde ve dışında  Dersim de mağaralarda fare zehiri ile Kılıçdaroğlunun atalarını, atalarımızı katledenlerle aynı safta durmak değildir.

AKP Faşist 12 Eylülcülerin getirdiği Seçim sistemi ,devşirme solcu Kürt ve korucularla CHP ise "Kağıttan Kaplan" ordusu ile iktidar savaşı veriyorlar. Tayyip Erdoğan  Avrupa Parlamentosunda yüzde on barajı ile ilgili " 12 Eylülcüler getirdi." Diyordu. Iyide onlar getirdi sen de değiştir buna gücün vardı.Ama degistirmez cünkü bu  secim sistemi  yeni nesil yesil fasist AKP  nin  bedava milletvekili ckarmasina en büyük destektir. 


Bir gün çocuklarimiz ve torunlarımız  "Anne, baba, dede Dersimde Katliamlar yapıldı Genç kızlarımız askerlerin eline geçmesin diye kendilerini kayalardan attılar bunu yapanda CHP `idi "  Siz bunun açığa çıkması için ne yaptınız?  diye sorarlarsa sizinde söyleyecek bir

 

 

sözünüz olsun!..

 

 

Onun icin Ferhat Tunc onun icin BDP !!!!!!!!

 

 

 

 

 

Sevgi ve Saygılarımla

Aliekber ASLANER, Duisburg , 17.04,2011