Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

‘Cemo’ dava delili oldu

Sahnede oldukları yıllar boyunca polis baskınları, gözaltılar, tutukluluklara muhatap kalan Grup Yorum‘un 22 yıllık şarkısıCemo, dava delili oldu. Grup Yorum üyeleri 1989′da çıkardıkları albümlerinde yer alan Cemo şarkısı nedeniyle “örgütü üyesi” olmakla suçlandı.

Bianet’in haberine göre, Grup Yorum’un 1989′da çıkardığı “Gün Gelir/Cemo” albümündeki Cemo isimli şarkı, “terör örgütü faaliyetleri çerçevesinde suç işlemeye alelen teşvik etmekle”suçlanarak iddianameye girdi. Grup Yorum da iddianamede, “örgüte üye kazandırmaya çalışmakla” suçlandı.

Grup Yorum şarkıyı, Taksim meydanındaki 1 Mayıs mitinginde de söylemişti

İstanbul Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi, Haklar ve Özgürlükler Derneği ile Gençlik Dernekleri Federasyonu, Gazi Mahallesi, Nurtepe ve Sarıgazi’ye 10 Mayıs’ta yapılan baskınlarda Grup Yorum üyeleri Ali Aracı, Caner Bozkurt ve Ali Papur’un da aralarında bulunduğu 46 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon sırasında Haklar ve Özgürlükler Derneği’nde olan Ferhat Gerçek ve İrfan Yılmaz, engelli olmalarına rağmen dayak ve kötü muameleye maruz kalmış, Grup Yorum üyeleri de darp edilmişti.